Kézilabda
Szőke Szonja

Rácz András a FIFA 21-ről

Publikálva: 2020.10.20 Frissítve: 2020.10.20 eSport

Pro Clubs csapatunk kapitányát faggattuk.

Rácz András negyedik évét kezdi szakosztályunk színeiben. Ez idő alatt száztizennégy bajnoki mérkőzésen szerepelt a Magyar Pro Clubs Bajnokságban (HPCL), ez a klubrekord. 

Ráczot kérdeztük, hogy a korábbi évek gyenge játékai után mit vár a széria legújabb tagjától. 

– Mik a benyomásaid az új szoftverről?

– A kezdeti pozitív benyomások után rá kellett jönnöm, hogy túl sok mindenben nem változott az új játék az előzőkhöz képest.

– Miben más a Pro Clubs?

– A Pro Clubs is abban változott, mint minden más játékmód, hiszen itt is több úton lehet eljutni a gólig. A tavalyi szériában erőtlenek, pontatlanok voltak a fejesek, idén azonban ismét lehet ezekre alapozni. A tavaly használatos játékelemek jórészt megmaradtak. Idén is komoly előnyt jelent a gyors karakter, az indításokat pedig nehéz a védőknek lereagálnia. 

– Játékfelfogásodat és karaktered felépítését befolyásolja ez valamennyire?

– Túl sokban nem változtak a meta – legjobban használható – beállítások az adott pozícióban megtalálható karakterek esetében, így túl sokat nem befolyásol az én esetemben sem. Újdonság, hogy már középpályán használható lehet a középpályás karakter is, amit a FIFA 20-ban szélső védő beállítással volt célszerű játszani, mert a hátvédek irreálisan jó tulajdonságokkal bírtak. 

– Hogyan tudsz érvényesülni ebben a stílusban, amivel a FIFA 21-ben kell játszani?

– Egyénileg és csapatszinten is hatalmas segítséget nyújt a tapasztalat az új játék kiismerésében. A felkészülés során próbálok mindent megtenni, hogy a novemberben induló bajnokságra az összes játékstílust elsajátítsam, ami a sikerhez szükséges lehet.

Esport szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!