Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Potyogtak az érmek

Publikálva: 2020.11.15 Frissítve: 2020.11.15 Úszás

Pesten és Dunaújvárosban is kitettek magukért.

Szombaton úszószakosztályunk sportolói két helyszínen is versenyeztek. Ifjúsági és serdülő sportolóink a Tüskecsarnok uszodájában, az országos bajnokságon vettek részt, ahol rendhagyó módon ezúttal csak időfutamokat rendeztek. Ifiúszóink kitűnően szerepeltek, hiszen mindenki pontszerző helyezést ért el.

400 méter vegyesen Kropkó Márta 6., Bánóczki Milán pedig az 5. helyen ért célba, előbbi 200 méteres hátúszásban a 8. helyen zárt.

100 méter gyorsúszásban Muzsnay Zsófi épphogy lemaradt a dobogóról, 4. lett, míg Racsek Tamás óriási egyéni csúccsal az 5. helyet szerezte meg. Serdülőkorosztályú versenyzőink közül külön meg kell említeni Kropkó Mártont, aki minden versenyszámban hatalmas egyéni csúcsot úszott.

Felnőtt- és utánpótláskorú úszóink Bencze Brenda és Seres Edwin vezetésével Dunaújvárosban szerepeltek volna az Intercisa-kupán. Sajnos Edwin reggelre megbetegedett, nem tudott a csapattal tartani, így Brendára hárult a feladat, hogy a 26 sportolóból egységet képezzen.

Szakosztályunk megmutatta igazi erejét és remek hozzáállását: 10 arany-, 15 ezüst- és 8 bronzérmet szereztünk. Brenda így értékelt a viadalt követően:

– Nem volt laza a napunk, de szuper hangulatban telt. Akadtak kiemelkedő teljesítmények, illetve picit gyengébb úszások, de a lényeg az, hogy mindenki maximálisan odatette magát. Nagyon jó csapat vett körbe, akik nagyon megkönnyítették a munkámat, így büszkék lehetünk rájuk.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!