Atlétika
Nemes Rita

Pontatlanul is nyertünk (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.12.04 Frissítve: 2020.12.04 Kosárlabda női

Bár az MTK-TFSE legyőzte a MAFC-ot a női amatőr kosárlabda NB I piros csoportjában, Hegedűs Péter vezetőedző nem volt elragadtatva a siker után.

Negyedik mérkőzésén a harmadik győzelmét szerezte az MTK-TFSE a női amatőr kosárlabda NB I piros csoportjában. Hegedűs Péter csapata ezúttal a MAFC együttesét fogadta a Városmajorban.

A találkozó elején egyik gárda sem tudott ellépni a másiktól, váltakozva vezettek a felek egészen a nyolcadik percig, amikor Sólyom Sára triplával egyenlített, és még az első negyed vége előtt egy duplát, valamint egy újabb hárompontost is szerzett (21-16).

Ezután már nem engedte ki az előnyt a kezéből a csapatunk, a nagyszünetben 38-26 állt az eredményjelzőn.

A harmadik játékrészben megtorpant a támadójátékunk, és hosszú perceken keresztül nem sikerült a gyűrűbe juttatnunk a játékszert, miközben a MAFC már a második negyed végétől faragta büntetőbőkből a hátrányát. A pontcsendünket Dömötör Petra törte még – szintén két sikeres büntetővel –, de elég beszédes mutató, hogy ebben a tízpercben mindössze kilenc pontot értünk el a kapott tizenhat ellenében (47-42).

Hogy a zárófelvonásban újra elkapjuk a fonalat, abban Sólyom Sára és Szeitl Vanessa triplája is segített, amikor pedig kettő pontra ért fel az ellenfél, Burján Laura hárompontosa volt a válasz. A MAFC azonban nem akart leszakadni a hajrára, négy perccel a meccs vége előtt egyetlen pontra zárkózott (59-58). Ekkor Benke Sára vette magához a kezdeményezést, akinek két triplája után még Sólyom is vállalt egy újabbat, hogy elkerüljük az idegtépő utolsó másodperceket. Meg is tettük, 74-62-re nyertünk. A siker ellenére vezetőedzőnk nem volt elragadtatva a meccs után.

– Rendkívül pontatlanul dobtunk az egész meccs során, nem volt ritmus a támadásban, még az út elején járunk, a karantén is nehezítette a munkánkat, ennél több kell a hétvégén – mondta Hegedűs Péter már a vasárnapi NKA-Pécs-PEAC otthonában esedékes meccsre fókuszálva.

MTK-TFSE–MAFC 74-62 (21-16, 17-10, 9-16, 27-20)
Pontszerzőink: Sólyom Sára 17/12, Dömötör Petra 15/6, Szeitl Vanessa 8/3, Király Andrea 7/3, Benke Sára 6/6, Miháczi Diána 6, Burján Laura 5/3, Hanti Daniella 5/3, Szeli Dorina 4, Karlócai Julianna 1

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!