Atlétika
Vári Péter

Pont már van, a győzelem továbbra is hiánycikk

Publikálva: 2014.10.06 Frissítve: 2014.10.06 Röplabda

Az NB I-es női röplabdabajnokság második fordulójában az MTK Budapest Miskolcra utazott, ahol megszerezte idei első bajnoki pontját.

Az első játszmát az MTK, a meccset a Miskolc nyerte. A győzelem tehát továbbra is hiánycikk.

Az első hazai vereség után a javítás volt a cél a kék- fehér mezes alakulatnál. Azzal együtt, hogy tudták, a miskolciak nagyon harapósak hazai környezetben, ráadásul minden játékosuk bevethető, egyetlen komoly sérültjük sincs.

Lelkesedésből tehát nem volt hiány, a találkozót az MTK kezdte jobban, 22-25-re nyerte az első szettet. (0-1) A második játszmában már fej- fej mellett haladt a két alakulat, a harmadik szettben pedig ismét a Szél Márta vezette együttes jeleskedett. (1-2)

A folytatásban viszont lényegesen nagyobb koncentráltság jellemezte a zöld-fehéreket, akik pillanatok alatt jelentős előnyt ütöttek össze. Mesterük, Toma Sándor sokkal határozottabb játékot kért lányaiktól, akik ezt meg is fogadták. Bejöttek az ütéseik, védőmunkájukat pedig egyenesbe hozták, és ezzel eldöntötték a találkozót.

Albrecht MVSC-MISI–MTK Budapest 3-2 (22-,-25, 20-,-15,-10)
 

Toma Sándor, vezetőedző (Miskolc): – A vártnál nehezebben lendültünk bele. Az első két szettben nem találtunk rá a helyes útra, kerestük a legjobb megoldásokat, közben több poszton is hullámoztunk. Aztán egyre jobban belelendültünk, és nagyon megdolgoztunk a sikerért. A nyitányon mindig fontos a győzelem, és nekünk ez most sikerült!

Szél Márta, vezetőedző (MTK Budapest): – Döntőnek bizonyult, hogy a miskolciak erőteljesebben röplabdáztak. Bőséges hiányérzet maradt bennem a találkozó után. (Edzői nyilatkozatok forrása: mvsc.eu)

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Szabó B., Sitkey, Kocsis, Szajkó, Kovács E., Kiss E. Csere: Nagy Zs. (liberó), Jobbágy (liberó), Kundrák, Bertók. Edző: Toma Sándor.
MTK Budapest: Bleicher R., Hackl, Benkó, Lutter, Bleicher N., Chomán. Csere: Nagy T. (liberó), Molnár, Szabó L., Győri, Tímár, Szalma. Vezetőedző: Szél Márta.

Pont már van, a győzelem továbbra is hiánycikk

Fotó: www.boon.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!