Kézilabda
Szőke Szonja

Pöltz Anna hatodik az Eb-n

Publikálva: 2016.03.03 Frissítve: 2016.03.02 Vívás

Az MTK Budapest tőrvívója, pályafutása legnagyobb sikerét érte el Újvidéken.

Az újvidéki kadet és junior Európa-bajnokság második napja – amikor többek között a női tőrözők léptek pástra – érmet nem hozott a mieinknek, ugyanakkor értékes helyezést igen. Az MTK Budapest kadetkorú tőrvívója, Pöltz Anna, nyolcvannyolc indulóból, a hatodik helyen zárt. Lássuk a részleteket!

Négy magyar tőrvívó indult a viadalon, a csoportból történő továbblépés senkinek sem jelentett problémát, így mindegyik magyar leány, közvetlenül a főtáblára jutott. A folytatásban aztután, izgalmasan alakultak a dolgok. A hatvannégy között Szántay Anna búcsúzott, Nagy Anasztáziának pedig a harminckettő jelentette a végállomást. Nyolcaddöntőbe jutott viszont Hajas Nóra és Pöltz Anna.

A kék-fehérek tőrvívójának az első, simának gondolt meccse volt a legizgalmasabb. A szlovák Cséfalvajova ellen nagyon izgult, ami persze – tizenöt évesen, élete első világversenyén – érthető is. De így is 15-13-ra győzött. Utána, a jóval nagyobb tudású francia Watsonnal szemben már nemcsak eredményesen, hanem jól is vívott, és biztosan nyert 15-10-re. A másik magyar, Hajas Nóra a török Gulen leiskolázása után, az osztrák Kudlacek ellen is – hihetetlenül izgalmas asszóban – bevitte a győztes tust.

Nagyszerűen sikerült a folytatás is mindkét lánynak. Pöltz Anna ismét körömrágós meccsen, tizenháromig, két-három tus hátrányban volt a francia Recher ellen, 11-13-után viszont csak ő talált, és ezzel a nyolc közé jutott, pályafutása legnagyobb sikerét aratva. Az még papírformának számított, hogy versenyzőnknek a negyeddöntőben megálljt parancsolt a favorit, az olasz Rossini, de Annának ez a hatodik helyezés nagyszerű siker. Hajas Nóra a lengyel Lidzbarska ellen továbbment, a román Saveanu ellen viszont drámát láttunk. Négy másodperccel a vége előtt tudott csak egyenlíteni a magyar lány, de a román, a hosszabbításban bevitte a győztes tust, így Hajas Nóra hetedik lett.

A fegyvernem nem panaszkodhat, két értékes helyezéssel gazdagodott.

Kadet női tőr egyéni, 88 induló. A csoportmérkőzéseken: Pöltz Anna 5 győzelem/1 vereség, Szántay Anna 4/1, Hajas Nóra 4/2, Nagy Anasztázia 3/3 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 32 közé jutásért: Hajas-Gulen (török) 15-2, Pöltz-Cséfalvajova (szlovák) 15-13, Nagy-Gill (brit) 15-8, Szántay-Werner (német) 11-13.

A legjobb 16 közé jutásért: Hajas-Kudlacek 14-13, Pöltz-Watson (francia) 15-10, Nagy-Rossini (olasz) 4-15.

Nyolcaddöntő: Hajas-Lidzbarska (lengyel) 15-11, Pöltz-Recher (francia) 15-13.

Negyeddöntő: Hajas-Saveanu (román) 7-8, Pöltz-Rossini (olasz) 2-15.

Végeredmény: 1.Rossini (olasz) , 2. Pappone (olasz), 3. Ebert (német) és Saveanu (román), …6. Pöltz Anna (edző: Szelei István, válogatott edző: Kiss Tibor), 7. Hajas Nóra (edző: Szirmai Benedek, válogatott edző: Kiss Tibor), …31. Nagy Anasztázia, …35. Szántay Anna.

Szép volt lányok!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!