Atlétika
Nemes Rita

Pogány Mihály: „Maximálisan elégedettek lehetünk”

Publikálva: 2021.01.25 Frissítve: 2021.01.25 Atlétika

Atlétáink megfeleltek az elvárásoknak az idény első viadalán.

Hétvégén az MTK Budapest ugróversenyével számos atlétánknak elindult a szezon. Klubunk ugró- és többpróbaedzője, Pogány Mihály így értékelte hármasugróink, Szabó Beatrix és Hargitai Vanda teljesítményét:

– Nagyon elégedett lehetek velük, hiszen most ugrottak először teljes nekifutásból. Kellett ez a verseny, hogy egy hónap múlva ott tartsunk, ahol szeretnénk. Vanda 11.84 méteres ugrása biztató, bár volt ennél nagyobb kísérlete is, amikor nem találta el a deszkát. Bea 12.28 métert ért el, ami szintén remek az első versenyre, picit robbanékonyabbá kell tenni az elugrást, és akkor még jobb lehet.

Magasugróink sem okoztak csalódást, hiszen többen egyéni csúcsot értek el az év első megmérettetésén.

Renner Luca nem ugrott technikailag tökéletesen, de ezt fokozatosan fogjuk javítani. A 181-es kísérlete szép volt, de a földön nem fejezte be a mozdulatot, remélem, hogy 185-ig eljut február közepéig – mondta a szakember. – A fiúk közül Maklári Dániel hozta, amit kell, míg Guth Mátyás fedettpályás egyéni csúcsot ért el, aminek nagyon örülünk, hiszen ők ketten nemrég kerültek hozzánk. Deutsch Domonkosnál megtört a jég, kijött belőle a 2.03 méteres fedettpályás egyéni csúcs, de több is volt benne. Jankovics Dániel 2.15 méteres ugrása is jó elsőre, tőle is egyéni csúcsot szeretnénk látni fedett pályán. A céljainkat nagyrészt elértük, teljesen elégedettek lehetünk. A szezon legfontosabb versenye a februári országos bajnokság lesz, addig próbáljuk elérni a csúcsformát.

Domonkos egyéni csúcsa különösen boldoggá tette a mestert, azt is elmondta, miért.

Sokkal nagyobb eredmény van benne, azért örültünk ennyire az egyéni csúcsnak. Remélem, most megindul, hiszen nagyon magasan van a léc fölött, csupán nem fejezi be ott a munkát, mert leereszti a vállát. Nagyon boldog vagyok, hogy kijött neki a lépés, mert benne van az, hogy 2.10 méteres magasságra próbálkozzon még télen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!