Atlétika
Szabó Beatrix

Pigniczki Fanni buzogánnyal döntőbe jutott

Publikálva: 2021.05.08 Frissítve: 2021.05.08 Ritmikus gimnasztika

Pigniczki Fanni buzogánnyal döntőbe jutott a ritmikus gimnasztikázók bakui olimpiai kvalifikációs világkupaversenyén, és továbbra is kvótás helyen áll.

A magyar szövetség (MRGSZ) beszámolója szerint a selejtező második, szombati napján Pigniczki Fanni 24,400 pontot kapott remekül kivitelezett gyakorlatára, ezzel hetedikként jutott a szer vasárnapi döntőjébe, élete első vk-fináléjába. Szalaggal a 18. helyen végzett (19,850), és mivel pénteken karikával 28., labdával 17. lett, összetettben 89,000 ponttal a 17. helyen zárt. Mindez azt jelenti, hogy az olimpiai kvalifikáció szempontjából a harmadik állomás után is megőrizte a tokiói kvótát jelentő harmadik pozícióját.

Nagyon örülök, hogy sikerült bejutnom életem első világkupadöntőjébe, és hogy a rontásom ellenére továbbra is harmadik vagyok az olimpiai kvalifikációs listán. Nagyon nehéz volt ez a verseny, hiszen két szer sem úgy sikerült, ahogy terveztük – nyilatkozta Pigniczki Fanni, aki a karika- és a szalaggyakorlatára utalt.

Hozzátette, egyáltalán nem számított döntőbejutásra buzogánnyal, csak az volt a célja, hogy minél jobb gyakorlatot hajtson végre. Reményei szerint vasárnap felszabadultan még jobb produkcióra lesz képes.
Deutsch-Lazsányi Erika, az MTK Budapest ritmikus gimnasztika szakosztályának elnöke közölte: bízik benne, hogy a finálébajutás megerősíti tanítványa önbizalmát, és teher nélkül tud majd versenyezni.

Az olimpiai kvóta megszerzésére két lehetőség van, az egyik a négy állomásból álló világkupa-sorozat, a másik az Európa-bajnokság. A világkupában az összetettben elért három legjobb helyezés számít, és Deutsch-Lazsányi szerint Pigniczki esetében a bakui pontszám esik majd ki, így május végén Pesaróban nem hibázhat. Az összesített listából kihúzzák azon országok versenyzőit, amelyek már két indulási jogot szereztek az olimpiára, és az így kialakult végső sorrendben az első három helyezett szerez kvótát.

A selejtező szombati napján Wiesner Hanna buzogánnyal a 44., szalaggal a 32. lett, így összetettben 77,000 ponttal a 39. helyen zárt.

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!