Kézilabda
Farkas Johanna

Cselgáncs: pénteken rajtol a taskenti Grand Prix-verseny

Publikálva: 2021.03.04 Frissítve: 2021.03.04 Cselgáncs

Az MTK-Budapest két cselgáncsozója, Rajkai Róbert (81 kg) és Tóth Krisztián (90 kg) képviseli a klub színeit a Taskentben pénteken kezdődő olimpiai kvalifikációs Grand Slam-versenyen.

Az MTK Budapest vezetőedzője, a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor kíséri a csapatot Üzbegisztán fővárosába, akivel a gyenge internetkapcsolat miatt ezúttal nem tudtunk beszélni. A sorsolás ugyanakkor immár adott, abból meríthetünk.

Világbajnoki ezüstérmesünk, a világranglista 8. helyén álló Tóth Krisztián (90 kg) erőnyerőként vághat neki a viadalnak. A 32 között a lengyel Eb-harmadik Piotr Kuczera (IJF–30.) és a jordán Salih Sefan között zajló párharc győztesével találkozik. A következő körben az ausztrál Harrison Cassar (IJF-47.), az olasz Nicholas Mungai (IJF–26.) és az üzbég Doszton Mejlijev (IJF–155.) trióból kerül ki a rivális.

Junior-vb-ötödik helyezettünk, Rajkai Róbert (81 kg) az első fordulóban a hazai tatami előnyét élvező Szuhrob Turszunovval (IJF–215.) néz farkasszemet azért, hogy a 32 között megküzdhessen az amerikai Nicholas Delpopolóval (IJF–75.). Győzelem esetén a negyeddöntőért találkozhat a brazil Edoardo Santossal (IJF–20.) vagy a mongol Dagvasuren Nyamsurennel (IJF-38.).

„Mivel az utánpótláskorúak az év első felében egyáltalán nem versenyezhetnek a korosztályukban a nemzetközi porondon, ezért a legígéretesebb hazai versenyzőket, így Róbertet is menedzseljük, hogy a lehető legtöbb tapasztalatot szerezze a felnőttek között. Nem szabad elfelejteni, hogy 2022-ben kezdődik a 2024-es, párizsi játékok olimpiai kvalifikációs időszaka, amelyen szeretnénk, ha jól szerepelnének” – nyilatkozott Nagy András, a szövetség sportigazgatója annak okán, hogy Taskentben öt utánpótláskorú sportoló is képviseli Magyarországot.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!