Atlétika
Magyari Zoltán

PEAC-Pécs – MTK Budapest 94-70 (30-10, 23-20, 20-17, 11-37)

Publikálva: 2015.02.28 Frissítve: 2015.03.01 Kosárlabda női

A női NB I/A harmadik helyén álló PEAC-Pécs otthonában játszotta az alapszakasz utolsó mérkőzését az MTK Budapest. A találkozó – ahogyan arra számítani lehetett – fölényes hazai győzelemmel zárult. Ezzel eldőlt, hogy az MTK Budapest, az MKB-Euroleasing Vasas ellen küzd a rájátszásban, a kiesés ellen.

Részletek.

Nehéz napokon van túl a PEAC-Pécs, hiszen a játékosok mellett még a vezetőedzőjük, Zseljko Djokics is ágynak dőlt. A mester ennek ellenére elárulta, mire számít az MTK Budapest elleni utolsó alapszakasz-mérkőzésen: – Az MTK Budapest nagyon érdekes csapat, van feje és farka. Medgyessy Dóra rutinos irányító, aki jó statisztikai mutatókkal rendelkezik, tapasztalatából adódóan is vezére csapatának. Center poszton pedig ott van a Pécsett is megfordult, szülés után visszatérő Turóczi Nikolett. Mellettük tehetséges fiatalok alkotják az MTK-t, mint Barnai Judit és Böröndy Vivien. Ez a csapat sokszor nagyon jól játszott, megnehezítették az élmezőny életét is, elég csak a győri győzelmükre vagy a PINKK elleni hosszabbításos vereségükre gondolni. Szerintem egy kiválóan felkészített csapatról van szó.

A találkozó Orsó Viktória duplájával indult, majd az amerikai származású Destiny Williams válasza után gyorsan ellépett a pécsi gárda. 11-2-nél Sztevan Csupics időt kért, pontot azonban csak 18-2 után szereztek legközelebb. Míg a hazaiak könnyedén rezegtették a palánkot, addig vendégeik vért izzadtak minden pontért. Az első negyed húszpontos hazai fölénnyel zárult. (30-10)

A második negyed az ellentmondást nem tűrő vendéglátók kosarával indult, ám néhány perccel később hullámvölgybe került a csapat. Djokics mester azonnal időt kért, tanítványai felfrissültek a gyorsszünetben és folytatták menetelésüket. Turóczi Nikolett duplája zárta az első félidőt. (53-30)

A folytatásban nem történt változás, a kérdés az volt, hogy a baranyaiaknak sikerül-e negyven pont fölé növelni előnyüket. Az utolsó negyedet azonban a bizonyítási vággyal fűtött budapestiek nyitották jobban. Remek hajrájuk révén pedig a negyedik negyed előtti 36 pontos hátrányukból 12 pontot lefaragtak a találkozó végére. Ezzel persze nem változtattak a tényen, a PEAC-Pécs papírforma szerinti győzelmet aratott az alapszakasz utolsó fordulójában az MTK Budapest ellen.

A mérkőzésen még nem lépett pályára, de már a csapattal tartott, az Iva Roglics sérülése miatt igazolt Kajdacsi Judit.

Sztevan Csupics, vezetőedző (MTK Budapest): – Leginkább arra figyeltünk ezen a meccsen, hogy ne legyen sérülés. Megpróbáltuk a maximumot hozni, azt is szem előtt tartva, hogy nekünk most már a Vasas elleni mérkőzésre kell koncentrálnunk. Az első játékrész kivételével nagyon jó negyedeket játszottunk, minden bevethető játékos lehetőséget kapott.

PEAC-Pécs:  Raksányi Krisztina , Orozovic Sanja,  Natalie Hurts,  Szücs Réka, Nevena Jovanovic, Destiny Williams, Pap Regina, Raus Vivien, Tina Jovanovic, Kaposi Pálma

MTK-Budapest:  Orbán Katinka, Böröndy Vivien, Orsó Viktória, Turóczi Nikolett, Barnai Judit, Medgyessy Dóra, Vukov Szonja, Zsilinszky Lilla, Szabó Vivien, Baksa Bettina, Suppán Anna

Játékvezetők: Gál János- Rácz Zsolt, Válé Flórián

Fotók: PEAC-Pécs

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!