Atlétika
Szabó Beatrix

Pazar diadal

Publikálva: 2016.07.08 Frissítve: 2016.07.08 Tenisz

A wimbledoni nemzetközi nyílt teniszbajnokságon, a női párosok versenyében Babos Tímea, a kazah Svedovával elődöntőbe jutott.

A Hingis-Mirza duó nemrég még hosszú hónapokon át verhetetlen volt, míg Timi és Svedova csak a tavasz elején kezdte el a közös munkát. A svájci-indiai páros az utóbbi időben több vereséget szenvedett, de nem csak emiatt volt kétesélyes a negyeddöntő. A magyar és a kazah játékos ugyanis egyre jobban érzi egymást a pályán is, Wimbledonra pedig oldalt is cseréltek a még jobb szereplés érdekében.

A csütörtöki negyeddöntő pedig szerencsére a vártnál is sokkal szebben alakult és remekül is végződött. A 28 perces első szett második játékában Timi 15-40-ről hozta az adogatását, utána pedig jött a remeklés.

A magyar-kazah kettős 1-1 után 15-re brékelte Hingist, majd nagy csatában meg is őrizte ezt az előnyt (3-1). Két sima adogatójátékot követően, Timi és Svedova 4-2 után ismét 15-re nyerte el a bizonytalankodó svájci legenda szerváját, a nyolcadik gémben pedig labdamenetet sem nyert a tavalyi wimbledoni bajnok páros.

A második játszmát is remekül kezdte, az alapvonalról és a hálónál is kiválóan játszó magyar-kazah duó. Az első gémben 30-0-ról sikerült elnyerni Mirza adogatását, ami nagy lépést jelentett a győzelem irányába. A negyedik gémben három bréklabdát is hárított Timi és Svedova, majd jött az újabb brék, ezúttal 30-ra.

Timi ezután 30-ra hozta a szerváját, majd jött a kisebb hullámvölgy. Svedova 5-2-nél a meccsért szervált, de 15-15 után elbizonytalanodott. A svájci-indiai kettős kétszer is sikeresen kérte a sólyomszemet, miután a vonalbíró – tévesen – ítélt két ütést is. Hingis és Mirza brékelt, majd 5-3 után ismét megnyerte adogatását.

Következett 5-4-nél Timi. A 23 éves magyar játékos kiválóan adogatott, 0-ra nyerte szerváját, így Babos és Svedova magabiztosan, két szettben diadalmaskodott a világelső svájci-indiai kettős ellen, és joggal ünnepelhették győzelmüket a wimbledoni negyeddöntőben.

Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 5.) – Martina Hingis, Sania Mirza (svájci, indiai,1.) 6-2, 6-4.

 – Rettentően örülök a mai győzelemnek! Elképesztő hangulat volt, teltházas meccset játszhattunk az 1-es pályán. Érdekes, hogy az 1-es pályán játszottunk, itteni idő szerint 1 órától a világelső páros ellen. Boldog vagyok, mert jól teniszeztünk, és külön öröm, hogy így sikerült játszanunk, hiszen tegnap nem ment igazán jól. Nem könnyű a Hingis-Mirza duót legyőzni, így nagyon pozitív, hogy sikerült két szettben nyernünk. Most már zsinórban harmadszor kerültem elődöntőbe Wimbledonban. Remélem, túlszárnyalom a tavalyi és a tavalyelőtti eredményt is, de az még messze van, most meccsről-meccsre kell haladni. Ismét szeretném megköszönni a sok drukkolást és a biztató szavakat, nagyon-nagyon jólesik. Menni kell tovább előre! – nyilatkozta Timi a találkozó után.

A magyar játékos sorozatban harmadszor játszhat a döntőért női párosban, a füvespályás Grand Slam-versenyen, ellenfelük az Atawo, Spears páros lesz.

A 33 éves Atawo – korábban Kops-Jones – 22. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 10. (2015. március 2.) volt. Eddig 15 WTA- és 18 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban, és tavaly szintén elődöntős volt Wimbledonban. Idei legjobb eredményeként elődöntőbe került Prágában (Csehország, 500 ezer dollár, salak, társ: Spears). A 34 éves Spears szintén 22. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 10. (2015. március 2.) volt. Eddig 17 WTA- és 21 ITF-tornát nyert párosban.

Hajrá lányok!

Forrás: babostimea.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!