Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Páratlan bravúr

Publikálva: 2015.03.02 Frissítve: 2015.03.02 Vívás

Veretlenül harcolta ki negyedik junior Európa-bajnoki címét, hiszen a csoportmérkőzések során sem hibázott. Az egyenes kieséses szakaszban már nem is lehetett volna. Márton Anna minden hétvégén címlaptéma. Az MTK kardozója a szövetség honlapjának adott interjút a maribori, kadet és junior vívó Európa-bajnokságon.

­– Fantasztikus, valószínűleg nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi vívásban is egyedülálló rekordot állított fel!

– Kilencedik junior Európa-bajnoki érmemet nyertem, amire nagyon büszke vagyok. – mondta még Mariborban a bajnoknő. – Egyéniben ötször indultam, és minden alkalommal dobogós lettem. A mostanival együtt háromszor nyertem, egyszer második, egyszer harmadik voltam. Ehhez jön négy csapatérem, közte egy arany.

– Miként látta maribori napját?

– A 2015-ös első helyezésem belülről nem volt olyan egyszerű, de a negyeddöntőben, és az első helyért nem vívtam rosszul. – gondolkodott el Anna. – Természetesen nagyon örülök, és a csapattal szeretném a jubileumi, tizedik érmemet is megnyerni!

Gárdos Gábor válogatott edző, Márton Anna mestere is hasonlókép vélekedett.

– Sokkal nehezebb verseny volt, mint az kívülről látszott. Feszült volt Panka, és én ezt a vívásán is éreztem. – értékelt Gárdos. - Nagyon örülök, hogy ennek ellenére hibátlanul oldotta meg a feladatát. Káprázatos mérleggel zárta egyéni, junior Európa-bajnoki karrierjét. Jöhet a világbajnokság, és utána, az ennél sokkal nehezebb és komolyabb, felnőtt feladatok.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!