Kézilabda
Andróczki Flóra

Panka köszöntése

Publikálva: 2015.07.21 Frissítve: 2015.07.26 Vívás

Kedden köszöntötték a moszkvai olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon bronzérmet szerzett kardozót, Márton Annát. A bravúros sikert elért húsz éves MTK-sportolót, valamint edzőjét, Gárdos Gábort dr. Deutsch Tamás, a klub elnöke és Lukács Zsuzsanna, a Brüll Alfréd Akadémia igazgatója méltatta a Magyar Sport Házában rendezett ünnepségen.

Dr. Deutsch Tamás virágcsokorral és csokoládéval köszöntötte Pankát és Gárdos Gábort: az MTK elnöke szerint Márton Anna sikere páratlan, a sportoló nemcsak Magyarországnak, az MTK-nak, hanem a Brüll Alfréd Akadémiának is büszkeségre adott okot.

– Remek volt a taktika, hiszen a magyar csapat legidősebb tagja aranyat, az egyik legfiatalabb pedig bronzot nyert Moszkvában – mondta Deutsch Tamás. – Felnőtt egyéni kardban a hölgyek között ez az ország második érme. Úgy gondolom, hogy ezzel a sikerrel egyúttal esélyességi terhet raktál a válladra: jövőre jöhet az újabb, világszintű megmérettetés. Az egész MTK-család nevében tiszta szívből gratulálok! – tette hozzá az MTK elnöke.

Anna elmondta, hogy számára hihetetlen boldogságot jelent a felnőtt bronzérem, hiszen korábban még sohasem nyert érmet ilyen rangos versenyen, a legnagyobbak között.

– Még nyolc közé sem jutottam soha, tehát ez volt az alapvető elvárás. A vb most kiemelkedő jelentőségű volt az olimpia miatt, a legrangosabbnak számít, háromszoros szorzóval esett latba az ötkarikás játékokra. Kint nem volt alkalmam ünnepelni, nagyon fáradt voltam a tízórás versenyzés után. Itthon most fel tudok töltődni, három hete nyári szünetet kaptunk, így találkozom a barátaimmal, pihenek. Hátra van még öt kvalifikációs verseny, melyek mind nagyon fontos állomások. Bár a moszkvai vb volt a legfontosabb megmérettetés, a következőket is komolyan kell vennem, helyt kell állnom rajtuk. 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!