Atlétika
Szabó Beatrix

Kézilabda: Pál Tamara és Szabó Laura bekerült a válogatott keretbe

Publikálva: 2021.10.15 Frissítve: 2021.10.15 Kézilabda

Golovin Vlagyimir keretet hirdetett. Két játékosunk is meghívót kapott.

Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya keretet hirdetett a novemberi összetartására. A 21 fős keret tagja két MTK Budapest színekben kézilabdázó játékos, a beálló poszton szereplő Szabó Laura és az irányító, Pál Tamara. Kettejük közül Szabó Laura számára nem ismeretlen a felnőtt válogatott közeg, ugyanis 2018 márciusában már bemutatkozhatott a nemzeti csapatban, Európa-bajnokságon is szerepelt velük. Szabó Laura beszélt arról, hogy milyen céljai vannak a válogatottban, és mit vár a nemzeti együttestől.

– Nagyon örülök, hogy újra válogatott lehetek. Minden erőmmel azért fogok dolgozni, hogy bebiztosítsam a helyemet a keretben. Bízom benne, hogy a csapattal szép sikereket fogunk elérni. 

Pál Tamara számára csupán a felnőtt válogatottság jelent újdonságot, hiszen korábban utánpótlás-válogatottként már képviselte hazánkat. Ifjú irányítónk beszélt arról, hogy milyen gondolatok jártak a fejében, mikor megtudta, hogy kerettag, illetve milyen elvárásai vannak saját magával kapcsolatban. 

– Természetesen nagyon boldog voltam, mikor megtudtam, hogy tagja lehetek a felnőtt nemzeti gárdának. Régóta vágytam erre, nagyon sokat dolgoztam és harcoltam, hogy sikerüljön. Próbálom a legjobb formámat nyújtani, s bízom benne, hogy ez elegendő lesz ahhoz, hogy a későbbiekben is számítson rám Vova. 

A magyar női válogatott október 31. és november 3. között Siófokon edzőtáborozik. Az összetartást követően, november 22-én indul a közös felkészülés a decemberi világbajnokságra, melynek során november 26-án és 28-án – Párizsban – az olimpiai bajnok Franciaország ellen játszik felkészülési mérkőzéseket a nemzeti együttes. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!