Röplabda
Dani Laura

Keresés

Ötvenöt százalékot adok arra, hogy lesz olimpia – Tóth Krisztián

Publikálva: 2020.08.16 Frissítve: 2020.08.16 Cselgáncs

„A feladatom az, ha menni kell, menni tudjak, s ütőképes legyek” – mondta Tóth Krisztián, az MTK Budapest világbajnoki ezüstérmes dzsúdósa.

Cselgáncsszakosztályunk vezetőedzője, Pánczél Gábor előtérbe helyezi, hogy folyamatosan új impulzusok érjék tanítványait a jelenlegi, kilátástalan helyzetben, amelyben továbbra sem tiszta, mely versenyeken vehetnek részt. Legutóbb például a vonyarcvashegyi Lido Strandon strandrögbiben remekeltek az MTK Budapest dzsúdósai: a kétnapos tornára nyolc csapat nevezett, köztük egy profi együttes is Rómából. Az olaszok fölényesen nyertek, a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztiánnal is felálló MTK Budapest pedig meglepetésre ezüstérmet szerzett.

– Nagyon jól éreztem magam, óriási élmény volt. Az erő és az állóképesség a mi malmunkra hajtotta a vizet, de a vesztes meccsünkön mégis kijött a rutintalanság. Egyébként fegyelmezetten próbáltunk védekezni, és a végére már tök jól összeállt a csapat. Nyilván más, mint nemzetközi dzsúdóversenyen szerepelni, de az adrenalin megvolt, tényleg adott valamilyen szintű löketet – nyilatkozta honlapunknak Tóth Krisztián.

A klasszis kitért arra is, nem viseli jól a tavasz óta tartó járványhelyzetet.

– Nem tartozik életem legjobb időszakai közé a mostani, de elfogadom, csinálom a dolgom, úszom az árral, és ennyi, nem tudok mást tenni. Abból a szempontból szerencsés helyzetben vagyok, hogy nekem már van olimpiai kvótám. Akkor leszek bajban, ha mégsem rendezik meg a játékokat; ebben az esetben ugyanis nem tudom feltenni a pontot az i-re a karrieremben, s át kellene értékelnem a folytatás mikéntjét. Jelen állás szerint ötvenöt százalékot adok arra, hogy lesz olimpia.

Krisztián sokáig őrlődött magában, de hamar rájött, ennek nincs sok értelme.

– Többé-kevésbé elengedtem már magamban a történetet, de még mindig nem lehet tudni biztosat az őszi programról, a folytatásról. A feladatom az, ha menni kell, menni tudjak, s ütőképes legyek. Persze nem vagyok képes ugyanolyan mértékű elánnal dolgozni, mint ami engem általában jellemez, hiányzik a már megszokott tűz. Ettől függetlenül állíthatom, nem vagyok rossz formában, minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy a lehető legjobb állapotban kerüljek ismét téthelyzetben a tatamira.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!