Kézilabda
Török Lilly

Otthon minden egyszerűbb

Publikálva: 2017.11.20 Frissítve: 2017.11.20

Már az első negyedben elhúztunk veszélyes riválisunktól, és végig vezetve biztos győzelmet arattunk a Bonyhád ellen, a férfi kosárlabda NB I/B hétvégi fordulójában.

A szinte védekezés nélküli békési vereségünk után két gyors vendégkosárral kezdődött ez a mérkőzés is (0-4), de szerencsére Bihari Máté, Jakab Péter és Szabó Tibor találatai előre jelezték, ez a találkozó egészen más lesz majd. 10-10-ig ugyan tartotta magát a sérült Tömösváry hiányát megérző Bonyhád, de ezután 19-4-es szakasz következett, így jókora előnyt szereztünk a negyed végére (29-14).

A második játékrész első felében mintha góliszonyban szenvedtek volna a mérkőző felek, négy és fél percig egyik oldalon sem volt pont. A gólcsendet a bonyhádi Gébert törte meg, és utána kicsit közelebb is férkőztek a vendégek (31-18). Nagy Szabolcs kosarát követően aztán megint mi jöttünk lendületbe, Boinitzer Dávid találatával először nőtt húszpontosra a különbség (39-19), sőt Dobos Márk triplája után már 23 is volt közte. A nagyszünetben 42-22 volt az állás.

A második félidőben tovább növeltük előnyünket. A legnagyobb különbség (27 pont) a negyed 7. percében alakult ki, amikor Máriás Gergő triplájával 58-31 volt az állás. Igazából a záróetap előtt, már el is dőlt a mérkőzés végkimenetele (62-38).

A negyedik negyedben három 19 éves, saját nevelésű fiatal volt egyszerre pályán a csapatunkban, ezzel együtt hat perccel a vége előtt 66-40-et mutatott az eredményjelző. Ezek után, talán belefért négypercnyi könnyelműsködés, és a 2-14-es periódus. A végére aztán megint összekapták magukat játékosaink, és Mohay Péter gyors nyolc pontjával, biztosan nyertük a mérkőzést.

MTK Törökbálint – Bonyhádi KSE  75-56 (29-14, 13-8, 20-16, 13-18)

Simon Nándor szakmai vezető, így nyilatkozott a találkozót követően: – Jó látni, hogy a sportolók egyre többet tesznek hozzá érzelmileg a játékhoz. Ma küzdésben és lepattanószerzésben is jobbak voltunk, mint ellenfelünk. Főleg ezeknek és az első félidőben megszerzett előnynek köszönhetően mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani. Gratulálok a csapatnak a nyertes találkozóhoz, ez most biztos plusz erőt fog adni folytatáshoz!

U20-as együttesünk pontgazdag sikerrel folytatta remek idényét. Bár a fiatalok vereséggel kezdték a bajnoki szezont, azóta csak győztesen hagyták el a pályát. A Bonyhád utánpótlásgárdája elleni hazai siker immár a hatodik diadal volt zsinórban.

Kiemelkedő dobóformát mutattak játékosaink, akik 35 tripla kísérletből 18-szor betaláltak. Közülük is kiemelkedett Bognár Kristóf és Horváth Barnabás kinti dobóteljesítménye, előbbi nyolc próbálkozásból hétszer, utóbbi hatból ötször volt eredményes. Rajtuk kívül Nagy Adrián, Kálnai Baldvin, Kopanecz Tamás, Gombos Márk, Kopanecz Márton és Harsányi András is betalált a triplavonalon túlról.

MTK Törökbálint U20 – Bonyhádi KSE U20 118-70

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!