Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Öt mínusz, öt plusz

Publikálva: 2020.09.14 Frissítve: 2020.09.14 Tenisz

Fucsovics Márton öt helyet javított, Babos Tímea éppen ennyit esett vissza a teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Fucsovics Márton öt helyet javítva, 867 ponttal a 61. helyen áll a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. Klubunk sportolója legutóbbi versenyén, az amerikai nyílt bajnokságon (US Open) a legjobb 32-ig menetelt, ott a hazaiak játékosa, Francis Tiafoe állította meg háromszettes mérkőzésen. A lista élén nincs változás, továbbra is Novak Djokovics vezet (10.860 p) Rafael Nadal előtt (9.850 p), a harmadik helyen a friss US Open-győztes Dominic Thiem áll (9.125 p).



A női világranglistán Babos Tímea Marcival ellentétben öt helyet rontott, és 650 ponttal a 106. helyre csúszott vissza. Timi a US Open egyéni versenyében vereséggel nyitott a jelenlegi világranglista 15. helyén álló Madison Keys ellen, párosban pedig kizárták a koronavírusos személlyel kapcsolatba került Kristina Mladenovic-csal alkotott kettősüket. Versenyzőnk a hétvégén a római WTA-tornán szerepelt, ahol vasárnap a második körben búcsúztatta a holland Arantxa Rus.

A női világranglistán klubunk teniszezői közül Jani Réka-Luca három helyet visszalépve a 207. (315 p), Gálfi Dalma egyet javítva a 234. pozícióban áll (270 p). Az élen Ashleigh Barty (8717 p), Simona Halep (6356 p), Naomi Osaka (5780 p) a sorrend. A US Open-győztes japán versenyző hat helyet javítva ugrott fel a képzeletbeli dobogóra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!