Taekwondo
Salim Omar

Öt meccs maradt (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.02.19 Frissítve: 2018.02.19 Kosárlabda női

Sopronba látogatunk, de már a címvédő elleni találkozón túl is tekintünk.

Visszatér válogatott szünetéből a női kosárlabda NB I, lányaink előbb hétközben Sopronba látogatnak, az Euroliga legjobb nyolc csapata közé jutó Sopron Basket otthonába. Nagy Dóra együttese legutóbb fájó vereséget szenvedett a közvetlen rivális Vasas Akadémia ellen, így a pihenőt igyekezett a lehető leghasznosabban tölteni a szakvezetés: pihenő, videós elemzés, kondicionálás és labdás edzés szerepelt a programban.

– Hosszú szünet volt, de sok mindenre tudtuk használni – mondja Nagy Dóra vezetőedző, szakosztályunk vezetője. – Felhasználtuk arra is, hogy regenerálódjunk, újra megnéztük a lányokkal a Vasas elleni harmadik negyedet, sok hibát kiemeltünk, melyeken igyekeztünk dolgozni az elmúlt hetekben. Nyilván a Sopron ellen idegenben nem számítunk könnyű meccsre, a bajnokság egyik legerősebb csapatához látogatunk, aki ellen a tisztes helytállás a célünk. Hozzátéve, hogy nem vagyunk hozzászokva heti több meccshez, ezért várhatóan jobban is rotáljuk majd a pályán lévő ötösünket. Számunkra a prioritás már most a PINKK, hazai pályán, ellenük szeretnénk bizonyítani.

A Sopron Basket 13 győzelemmel áll a tabella második helyén, az eddig még veretlen Szekszárd mögött. A 17. forduló tehát valóban nem tartogat sok jót a budapesti kék-fehéreknek, azonban a felek őszi találkozóján büszke vesztesként hagyhatták el a városmajori csarnok parkettáját Horváth Bettiék. A 49-89-es végeredmény közel sem adja vissza a mérkőzés szorosságát.

Az európai dupla terhelés miatt is lassú kezdés jellemezte a Sopront, mindössze egy ponttal nyerték meg az első negyedet. Ezt követte három jócskán elvesztett tíz perc, ahol kiütközött az öt, külföldi játékossal felálló soproniak rutinja.

A Novomatic Arénában hasonló forgatókönyv várható, amivel részben már elégedett is lehet Nagy Dóra. Cél, hogy sérülés nélkül lehozzuk a hétközi bajnokit, hogy kellő ritmusba kerüljünk szombatra, a PINKK ellen.

Ezt követően márciust szünnaposként kezdjük, majd utolsó hazai, alapszakaszbeli mérkőzésünket a Győr ellen játsszuk (március 10. 18:00), végül két idegenbeli találkozónkon, előbb Zalaegerszegen (március 17. 16:45), majd Cegléden (március 31. 18:00)  vendégeskedünk.

Női kosárlabda NB I 17. forduló: február 21. szerda 18:00 óra

Sopron Basket–MTK Budapest Novomatic Aréna, Sopron

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!