Kézilabda
Szőke Szonja

Öt első és egy harmadik helyet söpört be az MTK (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.03.29 Frissítve: 2015.03.28 Úszás

Húsz egyesület, mintegy kétszáz sportolója vett részt az utánpótlás-bajnokság II. fordulóján, a Komjádi uszodában. Az MTK úszói újfent remekül szerepeltek. Az öt első és egy harmadik hellyel valamennyi klubot megelőzték.

A verseny jól kezdődött, hiszen rögtön az első két számot MTK-s úszók nyerték. Előbb Juhász-Dóra Richárd (2005.) 400 gyorson diadalmaskodott, több mint 6 másodperces előnnyel, majd Gábor Dávid lett ugyanebben a számban első, a 2006-os korosztályban. Idejükkel mindketten az országos ranglista első helyére ugrottak.

A lányok kissé foghíjasan szerepeltek, hiszen a hétközi szerencsétlen baleset – Váczi Zsófi orrtörése a zsúfolt pályán – miatt nem tudták a leányváltót sem kiállítani.

Ezután a fiú 50 méteres mellúszásban ismét tarolt az MTK. Sámóczi Milán (2005.) óriási versenyben nyert százhalombattai riválisa előtt. Ebben a számban Schidlik Ádám 4. lett. A fiatalabb korosztályban Gábor Dávid bizonyította, hogy korosztálya legjobbja, megnyerte az 50 méteres mellúszást is.

A legkisebb fiúk között – ahol a ranglistavezető Járomi Benjámin, betegség miatt nem indult – Palkovics Olivér kiválóan állt helyt. 50 méter pillangón 3., míg 50 háton egy félresikerült rajt után a 4. helyen zárt.

A nap csattanójaként, és legizgalmasabb összecsapásán a Juhász-Dóra Richárd, Sámóczi Milán, Csongrádi Gergő, Kovács Róbert összeállítású vegyes váltónk, hatalmas küzdelemben, 2 tized másodperces előnnyel utasította maga mögé a Kőbánya SC váltóját, és szerezte meg a legfényesebb érmet. Ez óriási fegyvertény, szakmailag a legrangosabb siker.

Lőrinczi György vezetőedző: – 85 százalékban egyéni csúcsjavítások történtek. Fantasztikusan teljesített a teljes csapat. Azok közül, akik nem szereztek érmet, külön dicséret illeti Juhász Jázmint, aki élete első 400 méteres gyorsúszó versenyén, az előkelő 5. helyet szerezte meg korát meghazudtoló, érett taktikai versenyzéssel. Érdemes kiemelni, hogy ezek a gyerekek esetenként 40-50 ellenféllel küzdenek meg és szereznek dicsőséget az MTK-nak. Most már a nagyokon van a sor a jövő heti Budapest Openen illetve a dunaújvárosi Arany Üstön!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!