Tenisz
Fucsovics Márton

Országos döntőben a junior csapat

Publikálva: 2015.04.02 Frissítve: 2015.04.02

Nagy menetelés után, heroikus küzdelemben országos döntőbe jutott az MTK juniorcsapata, az ELITE Basket Törökbálint együttese. Hosszú és kitartó munka megérdemelt gyümölcse érett most be, melynek révén az ország legnevesebb utánpótlás-nevelő akadémiái ellen bizonyíthatják rátermettségüket a fiatalok.

Fantasztikus utat jártak be az ELITE Basket fiataljai, hiszen a regionális bajnokságból indulva, több selejtező-sorozatban diadalt aratva verekedték be magukat, abba az országos döntőbe, melyben a magyar kosárlabda utánpótlás fellegvárai mérik össze erejüket. A keretből szinte minden játékos saját nevelés, kilencen is az ELITE Basketben kezdtek el kosárlabdázni.

A junior országos döntőben, ahová végül a szegediek elleni párharcban aratott minimális pontkülönbségű sikernek köszönhetően jutott el a csapat, a kosárlabdázás „magyarországi Mekkájának” a Körmendnek a junior csapata, továbbá hat országosan regisztrált kosárlabda akadémia, a Bp. Honvéd, a MAFC, a Pécsi Kosárlabda Akadémia, a székesfehérvári Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia valamint a Vasas Akadémia jutott.

Kiemelt juniorbajnokság, keresztjáték az országos döntőért (a két mérkőzés összesített végeredménye): 

ELITE Basket Törökbálint – SZEDEÁK 135-134

Az ELITE Basket Törökbálint junior csapatában a szezon során pályára lépett játékosok:
Bagi Donát, Bernacchini Dániel, Bognár Mátyás, Dobos Márk, Gonda Zsombor, Herczku Ádám, Horváth Kristóf, Kálnai Baldvin, Kereszturi Ákos, Kotschy András, Máriás Gergely, Nagy Adrián, Pajer Mózes, Tóth András, Várhegyi Botond

Edző: Szarvas Gábor, segédedző: Bódi Ferenc

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!