Atlétika
Jankovics Dániel

Örömünnep Nyíregyházán

Publikálva: 2016.02.26 Frissítve: 2016.02.26 Röplabda

A női röplabda NB I 21. fordulójában az MTK Budapest közvetlen riválisa, a Fatum-Nyíregyháza otthonába látogatott. Most már nem a közvetlen riválisa.

Fatum-Nyíregyháza – MTK Budapest 0-3 (–24, –25, –20)

Fatum-Nyíregyháza: Sikos, Andrejkovics, Ramdin, Kovács E., Kioszeva, Carmen
Csere: Tóth F. (liberó), Kudrák
Vezetőedző: Kőhalmi Richárd

MTK Budapest: Kmezics, Szűcs K., Papp O., Hackl, Józsa, Lutter
Csere: Nagy F. (liberó), Török K., Kilyénfalvi, Cicic, Tímár
Vezetőedző: Hollósy László

A találkozó előtt, az MTK Budapest előny nyolc pont volt a Nyíregyháza, és kettő a Gödöllő előtt, igaz, utóbbiak már csütörtökön megmérkőztek az UTÉ-val, így eggyel több meccset játszottak a kék-fehéreknél.

Lutter Liza elmondása szerint, a fővárosiakat a bosszúvágy is hajtotta ezen a péntek estén, vissza akartak vágni az őszi, 3-2-es vereségért, légiósokkal teletűzdelt ellenfelüknek.

A mérkőzést az MTK Budapest kezdte jobban: az első szünetben egy, pár perccel később már négy pont volt a vendégek előnye, így nem is csoda, hogy Kőhalmi Richárd időt kért. A hazaiak rendezni tudták soraikat, és 17-17-nél felzárkóztak ellenfelükhöz. Innentől fej-fej mellett gyűjtögették a pontokat a csapatok, azonban a sorsdöntő pillanatokban a kék-fehérek higgadtabbak tudtak maradni, és végül megnyerték az első játszmát (24-26)

A második szett is hasonlóan kiegyenlített játékot hozott, és már a nyíregyháziak is kevesebbet hibáztak, mint korábban. Ennek is köszönhetően ebben a játékrészben gyakorlatilag egyszer sem volt egy-két pontnál nagyobb különbség a felek között. Mindkét szünetben a hazaiak vezettek eggyel, de egyszer sem tudták leszakítani ellenfelüket. Olyannyira nem, hogy a hajrában ismét a fővárosiak bizonyultak nyugodtabbnak, pontosabbnak, és ezúttal is be tudták söpörni a győzelmet (25-27).

A harmadik szettben sem volt nagy különbség a felek között: szinte végig egy-két ponttal a kék-fehérek vezettek, de lerázni nem tudták a nyírségieket. Egészen a második technikai szünetig, amikor megtörni látszott a Nyíregyháza, és hiába kért időt kétszer is Kőhalmi Richárd, a kék-fehérek megnyerték a játszmát, és ezzel a meccset is (20-25)

Ezzel a győzelemmel az MTK Budapest bebiztosította az ötödik helyet, és nyugodtan készülhet az alapszakasz utolsó, és talán legnehezebb meccsére a Békéscsaba ellen. Közhelyesen hangzik, de nagyon nehéz bárkit is kiemelni a pénteki MTK-ból, mégis, talán Lutter Liza volt az, aki ezúttal remek játékkal, igazi vezére volt csapatának.

Hollósy László: – Büszke vagyok a lányokra. Bebizonyították, hogy igenis van tartásuk. Ez már újra az őszi MTK volt. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!