Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Óriási Siker!

Publikálva: 2017.01.28 Frissítve: 2017.01.28 Tenisz

Piros Zsombor Grand Slam győztes.

Az MTK Budapest 15. helyen kiemelt sportolója egyáltalán nem illetődött meg a téttől és rögtön két játék után brékelőnybe került a 4. helyen jegyzett Oliel ellen. Ezután azonban az izraeli teniszező is összekapta magát és azonnal visszavette elveszített adogatójátékát. Ez úgy tűnt, meghozta az önbizalmát és az első játszmát meg is nyerte végül 6-4-re.

Piros szerencsére nem búslakodott és a második szettben jobban koncentrált és 4-1-re el is húzott, majd 5-3-nál már az egyenlítésért szerválhatott. Itt kicsit megingott az önbizalma és elveszítette a játékot, de a következő gémben elvette Oliel adogatását, így végül sikerült hoznia a szettet.

Jöhetett a döntő játszma, ami nem kezdődött magyar szempontból túl jól, hiszen Olielnek 1-1-nél három bréklabdája volt. Szerencsére Piros nagyon jól összpontosított és sikerült mindhárom lehetőséget hárítani, ami a mérkőzés hajrájára nagy lökést adott neki. Olyannyira, hogy 3-2-nél ő brékelt és innentől kezdve már nem adott lehetőséget az izraelinek arra, hogy elvegye az adogatását, így szűk két óra után ő lett az Ausztrál Open bajnoka.

A mérkőzés után a következőket mondta Piros:

Gratulálok Ysainak, jó meccs volt. Köszönöm mindenkinek a támogatást, ti voltatok a legjobb közönség. Remélem, ti is élveztétek!

Ausztrál Open, junior fiú egyes, döntő
Piros Zsombor (15.) – Yshai Oliel (4.) 4-6, 6-4, 6-3

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!