Kézilabda
Poczetnyik Luca

Önbizalom növelő győzelem

Publikálva: 2015.05.20 Frissítve: 2015.05.25 Kézilabda

Visszavágott a decemberi vereségért az MTK Budapest az olaszoknak. Itt-ott sziporkázó játékkal, magabiztosan, tíz góllal verte a Futura Romát Golovin Vlagyimir együttese

MTK Budapest – Futura Roma 32-22 (18-9)
Budapest, Elektromos csarnok
Játékvezető: Haraszti Kinga, Nachtmann Brigitta

MTK Budapest: Ignácz-Pethő Renáta, Petra Blazek (kapusok) – Csuka Alexandra (6), Horváth Dóra (3), Varga Nikolett (1), Kollár-Ábrahám Szilvia (3), Szádvári Krisztina (3), Fekete Bozsana (2), Barna Éva (2), Kovács Gréta (2), Martina Bacikova (4), Wolf Alexandra (3), Valovics Nóra (3)

Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Futura Roma: Monika Prungster, Michela Zanotto, Francesca Luchin (kapusok) - Cristina Georghe 6/3, Kerstin Kovács, Angela Capellaro (1), Eleonora Costa (1), Anika Niederwieser (4), Sofia Cipollini, Virginia Ucchino, Irene Fanton (4), Alexandra Ravasz (6)

Vezetőedző: Nicola Antonini

Kiállítás 8/4 perc

Hétméteres: 1/0 ill. 4/3

Érdekes volt megfigyelni, hogy annak a csapatnak, amely tavaly decemberben két góllal legyőzte az MTK Budapest együttesét  – igaz akkor másik edző ült a kék-fehérek kispadján – momentuma nem volt az első félidőben. Golovin Vlagyimir tanítványai számolatlanul lőtték a gólokat. A második félidőre visszavett a csapat, talán fejben már a Szeged elleni utolsó rájátszásos mérkőzésre tartalékoltak. Ennek ellenére a tíz gól magáért beszél, és ha Valovicsék komolyabban veszik a második játékrészt, akkor ez könnyen lehetet volna húsz is.

A mérkőzésen pályára lépett a szlovák Martina Bacikova, aki próbajátékon vett részt az MTK-ban. Szerzett négy gólt, de a sorsáról később születik döntés.

Golovin Vlagyimir: – Biztos vagyok benne, hogy jól szolgálta a szegediek elleni meccsre a felkészülést a mai találkozó. A legutóbbi, mosonmagyaróvári mérkőzésen az első félidőben sok hibát követtünk el. Most nagyon komolyan vettük a védekezést, az indulásokat és szép gólokat lőttünk. Nagyon kellett ez, hiszen önbizalomra van szükségünk, mert mindenkinek tudnia kell, hogy mire képes, illetve kiélezett helyzetben is fontos, hogy meg tudja csinálni. Jó volt ez búfelejtőnek is, hogy mindenkinek távozzon a fejéből a „móvári” fiaskó.

Május 23-án, szombaton, a 18:00 órakor kezdődő – Szeged elleni – mérkőzésre a belépés díjtalan.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!