Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Olimpiai aranyról álmodik

Publikálva: 2020.06.06 Frissítve: 2020.06.06 Brüll Alfréd Akadémia

A Brüll Alfréd Akadémia kenusával, Fodor Nicholasszal beszélgettünk arról, miként alakult eddigi pályafutása.

– Hogyan kezdődött a karriered?

– Kicsit több mint öt éve, 2014 körül kezdtem kenuzni Csepelen. Előtte 8 évig vízilabdáztam, aztán a húgom kitalálta, hogy kajakozni szeretne, vele tartottam, és én is ott maradtam. Nagyon jó edzőink voltak, így hamar megszerettették velem a sportágat, majd három évvel ezelőtt – Pulai Imrén keresztül – az MTK Budapestbe igazoltam. Azóta Balázs Péterrel dolgozom együtt, és töretlenül fejlődőm.

– Mennyi idő telt el, míg versenyezni kezdtél?

– A kezdetek után egy év telt el míg versenyen indulhattam, ami nagy élmény volt, hiszen dobogóra állhattam. Nagyon örültem neki, remekül éreztem magam, és nagy lökést adott.

– Hogy zajlott a kenura specializálódás?

– Még Csepelen az egyik edző javasolta, hogy próbáljam ki a kenuzást. A tanmedencében kezdtem, aztán nagyon megtetszett, így nem is volt okom váltani. Az állóképességem és a magasságom miatt kézenfekvő volt nekem, és mivel kitartó is vagyok, ezért az egyes 1000 méter a kedvenc számom. Persze erőben és kondícióban mindig lehet fejlődni.

– Milyen korosztályban versenyzel?

– Most léptem fel az U23-asok közé, tavaly még ifjúsági korosztályban is versenyeztem. Eleinte nehéznek éreztem azt, hogy feljebb léptem, de most már úgy érzem, nagyon  jó eredményekre lehetek képes itt is.

– Mi volt a legnagyobb sikered?

– A világkupán 500 és 1000 méteren ezüstérmet szereztem Auronzóban, de a 1000 négyesben szerzett országos bajnoki címnek is nagyon örültem.

 – Ki a példaképed?

– Pulai Imre. Sokat beszélgetünk, és ez rengeteget segít a pályafutásomban. Az oldalamra van tetolváva az aláírása is, nagyon felnézek rá.

– Hogy alakult az elmúlt három hónap számodra?

– Miután hazajöttünk a sevillai edzőtáborból, két hétig karanténba kerültünk és otthon végeztük el a kiírt feladatokat. Utána minden óvintézkedést betartva edzettünk a telepen, aminek köszönhetően remek formába kerültem.

– Mik a célkitűzéseid?

– Idén a maraton Európa-bajnokságon és a nem olimpiai számok világbajnokságán szeretnék indulni. Hosszabb távon nagy álmom, hogy olimpiát nyerjek. Nehéz megmondani, hogy a tokiói ötkarikás játékokra kijuthatok-e, hiszen nem tudom, hol tartok most a többiekhez képest, de 2024-ben, Párizsban már mindenképp indulni szeretnék.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!