Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Olimpia: továbbra is ragaszkodnak az eredeti időponthoz

Publikálva: 2020.03.18 Frissítve: 2020.03.18 MTK Budapest

Tokió az olimpia - nyári - megrendezésével számol.

Miközben sorra jelentik be az összes nagyobb sportesemény törlését vagy halasztását, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden közleményben erősítette meg, hogy továbbra is elkötelezett a 2020-as tokiói játékok megrendezése mellett. Mármint az eredeti időpontban: július 24-től augusztus 9-ig.

A szervezet a felkészülés folytatására biztatja a sportolókat, hozzátéve: „Az előkészületekben résztvevők egészsége a legfontosabb számunkra. Minden intézkedést megteszünk a sportolók, az edzők és a segítőik biztonságának és érdekeinek védelmében.” Azt is tartalmazza a közlemény, hogy mivel több mint négy hónap van a XXXII. nyári olimpia rajtjáig, nincs szükség drasztikus intézkedések meghozatalára, az esetleges halasztással kapcsolatos spekulációk pedig kontraproduktívak.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerint a sportolói helyek 57 százaléka már elkelt, a fennmaradó 43 százalék esetében áttekintik a kvalifikációs rendszert, és ahol szükséges, módosításokat hajtanak végre, például korábbi eredményeket vagy ranglistákat vesznek figyelembe. Ezzel együtt továbbra is törekedni kell a tervezett kvalifikációs események megrendezésére, hogy a lehető legtöbb kvóta találjon gazdára versenykörülmények között.

Mindeközben ugyancsak keddi hír, hogy koronavírusos lett a rendező Japán Olimpiai Bizottság egyik vezetője: Kasima Tozo, a labdarúgó-szövetség elnöke a fertőzött. Az olimpiai láng pedig pénteken érkezik meg Japánba Görögországból – a váltófutást elindítják, a kapcsolódó ünnepségeket lefújták.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!