Taekwondo
Salim Sharif

Ökölvívás: nagyszerűen szerepeltünk a Kóczián-kupán

Publikálva: 2023.04.02 Frissítve: 2023.04.02 Ökölvívás

Mindegyik sportolónk remek teljesítményt nyújtott a hétvégi versenyen.

Egyesületünk öt versenyzővel érkezett a Kóczián-kupa harmadik fordulójára, melynek a helyszíne az újpesti Madárfészek Akadémia volt.

Láng Rafael, Budai Dávid, Virág Roland és Matus Jácint bemutató-mérkőzésen bokszoltak, míg Bangó Dezső élete első éles mérkőzésén lépett a kötelek közé.

Először Láng Rafaelnek szurkolhattunk, aki rendkívül fegyelmezett, hatékony és érett bunyót mutatott be. A védekezést is rendkívül jól oldotta meg, és magabiztos támadásokat vezetett. Mivel bemutatómeccs volt, ezért döntetlen eredmény született, de egyértelmű volt, hogy Rafi mindhárom menetet elhozta.

Ezután Virág Roland az osztrák Abdullah Ediev ellen lépett szorítóba. Roli keményen védekezett, felvállalta az őszinte bunyót, és többször szép találatokkal sorozta meg ellenfelét. Ugyan ő is kapott néhány ütést,  kitartásból jelesre vizsgázott.

Budai Dávid később Kopis Viktor ellen kapott lehetőséget. Dávid is élete első mérkőzését játszotta, picit izgult is, de egyre jobban belejött, ahogy haladt előre a meccs. Fiatal ökölvívónk parádézott a második menetben, a harmadikban pedig rá tudott erre pakolni még egy lapáttal, és egyértelműen hozta mindhárom menetet.

Mátus Jácint az első menettől az utolsóig uralta Paron Levente elleni találkozóját. Nagyon jól mozgott, szép ütésekkel operált, így büszke lehet a teljesítményére.

Végül az éles meccsen Bangó Dezső küzdött Orsós Csaba ellen. Az első menetben még voltak Dezső öklözésében apróbb hibák, ami az izgalom számlájára volt írható. Már itt látszott, hogy jobb az ellenfelénél, de a második menet volt az, ahol ez a különbség már egyértelműen ki is jött. A menet végén remek horoggal ingatta meg ellenfelét, majd a harmadik menetben jobban bírta a fizikális terhelést, így megérdemelten nyerte meg a Kóczián-kupát.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!