Atlétika
Jankovics Dániel

Ökölvívás: háromból három siker (VIDEÓ)

Publikálva: 2022.07.18 Frissítve: 2022.07.18 Ökölvívás

Kitűnően szerepeltek ökölvívóink az üllői versenyen.

Nagyon szép környezetben, szabadtéren, a Templom téren rendezték meg az idei Üllő Vezér-kupát.

Az MTK Budapestet három versenyző képviselte: a 11 éves Virág Roland 42 kg-ban a GYŐ versenyzőjét, Sebők Attilát kapta. Roland bátran és harcosan kezdett, védekezésre kényszerítette ellenfelét, és sok találatot vitt be. Mindhárom menetben ügyesen bunyózott, egyértelműen ő nyert, de ebben a korosztályban nem hirdetnek győztest.

Tóth Nikolett élete első mérkőzésén lépett szorítóba, nála egy fejjel magasabb és 8 kilóval nehezebb, de picit fiatalabb ellenfél, Mészáros Dominika ellen. Rutintalan versenyzőnk kicsit izgult, de a ringbe lépve ezt azonnal maga mögött hagyta. Félelem nélkül esett neki ellenfelének, erős, tiszta ütésekkel ostromolta, amik a 24. másodpercben megingattak az ellenfelet, számolni kellett rá, a sarka fel is adta. Niki nagyon szépen kezdte karrierjét. Győztest nem hirdettek, mert bemutató mérkőzés volt.

Végül, de nem utolsósorban Kovács Kornél zárta a sort junior 50 kg-ban. Ellenfele a Vasastól Horváth Viktor volt, aki rutinos, jó versenyző, így ő volt az esélyesebb. Kornél nem illetődött meg, bátran és eredményesen kezdett, kitűnő ütésekkel bontotta az ellenfelet, aki kétségbeesetten védekezett. A második menet is nagy iramban indult. Az ellenfélre kétszer is számolni kellett. Kornél erőből, technikából, fegyelmezettségből jelesre vizsgázott. Az ellenfél a harmadik menetre ki sem állt már.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!