Atlétika
Jankovics Dániel

Ökölvívás: három arany- és egy ezüstéremmel zártuk a XIV. Ostrom Kupát

Publikálva: 2022.08.05 Frissítve: 2022.08.05 Ökölvívás

Öt sportolónk vett részt a kőszegi nemzetközi versenyen.

Népes mezőnnyel startolt el az augusztus 4-5. között zajló Ostrom Kupa. A nemzetközi versenysorozatnak Kőszeg ad otthon, már tizennegyedik alkalommal rendezik meg a megméretést a város főterén. Öt kék-fehér sportolónk léphetett kötelek közé a verseny első napján.

Veiland László mérkőzése nyitotta a sort. Lacika pár versenyt kihagyott az utóbbi időben, most viszont erős tornán, nagyon jó mezőnyben térhetett vissza. Rendkívül fegyelmezett, okos ökölvívással, lépésről-lépésre számolta fel ellenfele ellenállását. Kemény volt, amikor támadott, de mindig jó időben lépett vissza védekezésbe. Nem volt kérdés, hogy ezzel a szép teljesítménnyel, csak ő lehet a győztes. Megérdemelten nyerte meg az Ostrom Kupát.

Szűcs Richárd követte őt a ringben, aki erős ellenfelet kapott. Ricsi fejben nem is volt teljesen jelen, sajnos kikapott, és ezzel kiesett a küzdelmekből. Pedig van képessége, ügyes és erős a fiú, csak mentálisan kell jobban összeszednie magát, hogy szép sikereket tudjon elérni.

Utánuk jött Tóth Nikolett, aki élete első nemzetközi mérkőzésén mutathatta meg tehetségét. A fiatal lány úgy lépett a ringbe, mintha az lenne az otthona. Magabiztos volt, és harcias amazonként küzdött, nagyon szépen bunyózott, jól bírta a terhelést és jelentős fölénnyel nyerte meg a párharcot, így ő is az aranyéremnek örülhetett.

Őt követte Kovács Kornél, akinél az első menet lassan indult be, kiegyenlített harcot hozott. A második menet elejét nagyon dominált az ellenfél, voltak is szép találatai, de Kornél hamar magára talált és kemény tiszta találataival bontotta le a srácot. A harmadik menetben már hatalmas fölénye volt versenyzőnknek, lett volna miért számolni az ellenfélre, nem volt kérdés, hogy kettejük közül ki a jobb. De hatalmas meglepetésre ‒ teljesen érthetetlen módon ‒ a bírók az ellenfél kezét emelték a magasba, lerombolva sportolónk álmát. Számunkra teljesen igazságtalan volt a kialakult helyzet, így Kornél nyakába akasztott az ezüst számunkra aranyat ér.

Végül, de nem utolsó sorban Jakab Lorenzo következhetett. Ellenfele a magyar bajnok volt. Lorenzo fejlődése egyre látványosabb. A mi erőgépünk, minden menetet magabiztosan hozott a kifejezetten erős, jó ellenfél ellen és simán nyerte a mérkőzést, nagyon rendben volt ismét a teljesítménye.

Büszkék lehetünk versenyzőink elért eredményeire, öt versenyző léphetett kötelek közé az XIV. Ostrom Kupán, ahol három arany-, és egy ezüstérem lett a jutalmunk. A kupa második napja sem telik esemény nélkül számunkra, versenyzőink edzőmérkőzéseken szerepelnek, és tovább csiszolhatják technikájukat.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!