Atlétika
Nagy Marcell

Ökölvívás: női focisták az ökölvívóteremben? (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.02.01 Frissítve: 2024.02.01 Ökölvívás

Az MTK Budapest bokszolói vendégül látták a klub női focistáit.

Női labdarúgók az ökölvívók edzésén? Ilyen még nem volt, de bízom benne, hogy ezután rendszeresen lesz majd. Az MTK Budapest kiváló női labdarúgócsapata eljött ökölvívótermünkben, közös edzésre. Eddig azt tudtuk a lányainkról, hogy nagyon szépek és zseniálisan tudnak bánni a labdával, azóta már az is kiderült róluk, hogy nagyon erősek, vérükben van a küzdelem, és a kesztyűt is nagyon gyorsan meg tudják szokni. 

Az edzést az MTK Budapest ökölvívó szakosztályának vezetőedzője, Drexler Géza tartotta. Bemelegítéssel kezdtünk, aztán a lányok megtanulhatták az alapállást, az alapütéseket. Amikor ez már ment nekik, akkor versenyzőink segítségével a zsákokon gyakorolhatták a tanultakat. Majd – amit szerintem a legtöbben a legjobban vártak – bemehettek a ringbe, és küzdhettek a mi versenyzőinkkel. Ezután még várt rájuk újabb tanulási rész, ahol a védekezésre fektettük a hangsúlyt. Az ugrálókötelezés sem maradhatott ki, a végén pedig a levezetéssel zártunk. De itt még nem ért véget a show, mert két lány „élesben” is kesztyűzhetett egymással 3x1 percben. Meglepően ügyesek voltak, jól ment ez is nekik. 

Én úgy gondolom, hogy ez a picivel több, mint másfél óra, nagyon tetszett a focista lányoknak. És azt egészen biztosan állíthatom, hogy mi nagyon élveztük, hogy itt voltak nálunk, a mi gyerekeink is örömmel fogadták őket, és remélik, lesz még folytatás. Az biztos, hogy mi is elmegyünk hozzájuk edzeni és igyekszünk a mi versenyzőinkkel kimenni minél több meccsükre szurkolni. 

Az ökölvívás komoly segítséget kínál más sportágak versenyzőinek is a felkészülésre. Ráadásul kiváló csapatépítés is, ami erősíti az MTK-család kapcsolatát is egymással. Ez rendkívül fárasztó, de nagyon kellemes este volt. Hajrá MTK! 

Rózsa Mihály

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!