Atlétika
Jancsik Tamás

Ökölvívás: elégedettek lehetünk a szombati teljesítményekkel

Publikálva: 2022.02.07 Frissítve: 2022.02.06 Ökölvívás

Február 5-én sportolóink az IX. Egri Küzdelmi Napon szerepeltek.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség, az észak-magyarországi Ökölvívó Régió, valamint az Egri Városi Sportiskola ökölvívó szakosztályával közösen az egri Hadnagy úti csarnokban rendezték meg a IX. Egri Küzdelmi Napot. Ezen az eseményen edzőmérkőzéseket vívnak egymással a résztvevő felek, de győztest nem hirdetnek. A verseny kiválóan szolgálja azt, hogy fel lehessen mérni, ki hol tart az év eleji felkészülést követően és megmutathatja magát éles helyzetben.

A szombati napon összesen 32 klub képviseltette magát, és két ringben 76 pár mérte össze a tudását. Klubunk öt versenyzővel indult, csapatunk tagjai: Vajda György, Kovács Kornél, Veiland László, Kállai Dominik, Tóth Nikolett. Nikinek és Györgynek sajnos nem lett ellenfele, így ők nem tudták megmutatni magukat a hétvége folyamán.

A képen a sorrend balról jobbra: Vajda György, Kovaschitz Anti, Kállai Dominik, Kovács Kornél, Veiland László.

Kállai Dominikra júniusig bemutató-találkozókat vív csak, utána kezdheti el a tétmérkőzések sorozatát. Egerben jóval rutinosabb és magasabb testfelépítésű ellenféllel találta magát szemben a ringben, nagyon küzdött, az akarat diadala volt ez, de a másik fél a tapasztalatával végül fölé tudott kerekedni, így idő előtt vége lett a küzdelemnek.

Veiland László nagyon nyugodtan, intelligens ökölvívást bemutatva uralta a harcot. Többször talált tisztán, és emellett nagyon fegyelmezetten is védekezett. Ha hirdettek volna győztest, nem lett volna kérdés, hogy a pontozás alapján neki ítélik a párharcot.

Kovács Kornél életében először szerepelt éles küzdelemben. A trénerei nagy reményeket fűztek hozzá eddig is, ám most olyan képességeit is felfedte, mely az edzőit is meglepte, hiszen rutintalansága ellenére érett és szép bunyót mutatott be. A jövőben komolyan lehet vele számolni, és már az évben jó eredményeket érhet el.

Rózsa Mihály szakosztályvezető a következőképp értékelte az egri felkészülési napot.

─ Kiváló hangulatú versenyen vehettünk részt Egerben. Csapatunk szereplésével nagyon elégedettek lehetünk, és felkészülten nézünk elébe az éles versenyeknek is.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!