Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Női tőrözőink és férfi párbajtőrözőink is bronzérmet szereztek

Publikálva: 2020.11.29 Frissítve: 2020.11.29 Vívás – tőr/párbajtőr

Mindkét csapatunk éremmel zárta a napot.

A Szényi Péter, Somody Soma, Bartkó Levente, Koska G Bendegúz összeállítású férfi párbajtőrcsapat a tatai Magyar Kupa 2. fordulójában a legjobb 16 között az OMS-Tata együttesét viszonylag simán, 45-29-re győzte le.

A következő ellenfél az Alba Volán SC volt: együttesünk szinte végig vezetve, de korántsem könnyű összecsapáson 44-40-re győzött, ezzel bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben derekasan küzdöttünk a BHSE ellen, de nem tudtuk borítani a papírformát, így a bronzéremért vívhattunk.

A harmadik helyért zajlott találkozó nagyon fordulatosan alakult, az utolsó felvonás előtt 35-32-re még ellenfelünk, a BVSC II. vezetett. Ekkor az is egyéniben remekül versenyző Szényi Péter lépett a pástra, és 13-4-re hozta a döntő asszót, ezzel biztosítva a 45-39-es győzelmet és a bronzérmet a kék-fehér alakulat számára.

A fiúk után a lányok tőrcsapata következett, igaz, ők Budapesten, a Magyar Kupa 3. fordulójában versenyeztek. A Pöltz Anna, Kókai Csilla, Rózsás Júlia összeállítású együttes első ellenfele az FTC volt. Aligha alakulhatott volna izgalmasabban a mérkőzés, hiszen mindössze egy tus döntött – Csillának köszönhetően a javunkra, ezzel bejutottunk az elődöntőbe.

A négy között az UTE együttesével találkoztunk: ugyan közel voltunk a bravúrhoz, hiszen végig vezettünk, a hajrá a lila-fehéreknek sikerült jobban, és 44-44-es állásnál Mesteri Viktória szerzett pontot Anna ellen, így a harmadik helyért mehettünk.

A Halásztelek elleni bronzmérkőzés sok fordulatot hozott, de végül Anna és Csilla remeklésének köszönhetően 45-36-os győzelmet arattunk, megszerezve ezzel a nap második bronzérmét.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!