Atlétika
Krizsán Xénia

Női kosárlabda: nagy különbségű vereség a Sopron ellen hazai pályán (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.03.11 Frissítve: 2021.03.11 Kosárlabda női

Hazai pályán lépett parkettre a TFSE-MTK Budapest a női elsőosztályú kosárlabda-bajnokságban, az ellenfél a listavezető Sopron Basket csapata volt. A találkozót a vendégek nyerték 97–38-ra.

Három vesztes mérkőzés után lépett pályára a női elsőosztályú kosárlabda-bajnokságban a TFSE-MTK Budapest – hazai környezetben –, a veretlen Sopron Basket volt az ellenfél. A kissé tartalékos összeállításban pályára lépő csapatunk jól kezdte a találkozót, Német Alma, Bernáth Réka és Chanise Jenkins is eredményes volt az első percekben, jött is a soproni időkérés 12–6-os állásnál. A folytatásban a vendégek Jelena Brooks pontjainak köszönhetően átvették a vezetést, de a kék-fehérek Markovics és Jenkins kosaraival próbálták tartani a lépést. A negyedet Határ Bernadett büntetője zárta le (19–22).

A második játékrész Brooks találataival indult, majd Briann January is eredményes volt, az MTK-ból Németh, Jenkins és Boros Berta talált be. A listavezető szép lassan kezdett elhúzni, Határ duplájával már tíz pont volt a különbség. Később Fegyverneky Zsófia és Tina Krajisnik jóvoltából még nagyobb lett a differencia, hét perc elteltével időt kért a TFSE. Magyar Bianka intelmei sem törték meg a vendégek lendületét, a félidő Krajisnik pontjával ért véget (32–51).

A nagyszünetet követően sem változott a játék képe, a Sopron egyre jobban ellépett csapatunktól, Brooks és Gabrielle Williams pontjaival már húsz, később January duplájával már harminc pont volt a különbség az együttesek között. A TFSE-MTK ebben a negyedben sem támadásban, sem védekezésben nem tudta felvenni a vendégek ritmusát, mindössze öt pontot szerezve harminckilenc pontos hátránnyal fordulhatott rá az utolsó tíz percre.

A záróetapban még tovább nyílt az olló, csapatunk mindössze egy pontot szerzett ebben a játékrészben. A TFSE-MTK Budapest – tartalékos összeállításban – 38-97-es vereséget szenvedett a Sopron Basket csapatától. Pénteken újabb mérkőzés vár Magyar Bianka lányaira: Zalaegerszegen lépnek pályára, a többi mérkőzés alakulása miatt viszont már biztos a playoffba jutás.

TFSE-MTK–SOPRON BASKET 38-97 (19-22, 13-29, 5-25, 1-21)
Pontszerzők: 
Chanise Jenkins 13/6, Boros Berta 7/3, Nevena Markovics 5/3, Németh Alma 4, Katona Szidónia 4, Bernáth Réka 4, Kováts Gabriella 1, Kovács Vanessza, Tóth Tímea, Herman Aliz, Király Andrea.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!