Tenisz
Fucsovics Márton

Női kosárlabda: a TFSE-MTK a rossz első félidő után felzárkózott, de kikapott a Csata otthonában

Publikálva: 2021.02.20 Frissítve: 2021.02.21 Kosárlabda női

A Ludovika-FCSM Csata vendégeként lépett pályára a TFSE-MTK Budapest a női elsőosztályú kosárlabda-bajnokság 20. fordulójában, a tabella ötödik helyezettje fogadta a hatodikat. Csapatunk a rosszul sikerült első félidő után bár felzárkózott, de fordítani már nem tudott, így 75–69-es vereséget szenvedett.

Két vesztes mérkőzés után a javítás reményében lépett pályára a Ludovika Arénában a TFSE-MTK Budapest a női első osztályú kosárlabda-bajnokság szombati játéknapján. Az ellenfél a tabellán épp Magyar Bianka lányai előtt tanyázó Ludovika-FCSM Csata volt.

Borzasztóan kezdte a mérkőzést az MTK: hazai oldalról Batabe Zempare és Lelik Réka szerzett kosarat, több mint két perc kellett ahhoz, hogy Alisia Jenkins szépíteni tudjon (9–2). Csapatunk nem találta a ritmust, Zempare és Mányoky Réka pontjaival már több mint tíz fölé kúszott a különbség (16-4). A negyed második felére Magyar Bianka tanítványai összeszedték magukat, Bernáth Réka és Chanise Jenkins találataival felzárkóztak, 23–18.

A második játékrészt 12-0-s rohammal kezdte a hazai alakulat, Lelik, James Dejza, és Böröndy Vivien is eredményes volt (38-18). A folytatás sem alakult jobban csapatunk számára, bár később Alisia Jenkins és Bernáth is többször betalált, a különbség lefaragásához ez kevés volt, félidőben 47-27 állt az eredményjelzőn.

A második félidő első percei kiegyenlített játékot hoztak, a hazaiak részéről Hegedűs Janka és Lelik remekelt, míg vendégoldalról Bernáth mellett Alisia és Chanise Jenkins talált be. A negyed derekán éledezni látszott az MTK, Dúl Panka pontjai után időt kért a Csata (54-40). Magyar Bianka lányainak lendülete kitartott, Németh Alma is feliratkozott a pontszerzők közé, majd Bernáth 26. pontjával a játékrész végére lőtávolba került a TFSE (60-51).

A zárófelvonás hazai kosarakkal indult, James és Hegedűs is betalált, az MTK részéről Bernáth és Németh válaszolt (64-56)., Ugyan a vendégek mindent megpróbáltak, de a különbség állandósulni látszott. Az utolsó percekben Lelik és Mányoky biztosította be a hazai győzelmet, a találkozó végén Bernáth és Chanise Jenkins pontjai csak az eredmény kozmetikázására voltak elegek.

Csapatunk a rosszul sikerült első félidő után tetemes hátrányba került, és bár a nagyszünet után feljavult a teljesítményünk, de már nem tudtuk utolérni a Ludovika-FCSM Csatát, 75-69-es hazai győzelem született. Az MTK legeredményesebb játékosa a 33 pontig jutó Bernáth Réka volt.

LUDOVIKA-FCSM CSATA–TFSE-MTK 75-69 (23-18, 24-9, 13-24, 15-18)
Pontszerzőink: 
Bernáth Réka 33/18 pont, Chanise Jenkins 13/3, Alisia Jenkins 10, Németh Alma 8, Dúl Panka 3, Nevena Markovics 2, Boros Berta, Katona Szidónia

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!