Atlétika
Nagy Marcell

Nincs teher, csak lehetőség

Publikálva: 2020.12.09 Frissítve: 2020.12.09 Torna

Szmirnov Anna lelkesen és nagyszerű formában várja a tornászok közelgő Európa-bajnokságát.

A törökországi Mersinben – a férfiakét követően – jövő hét csütörtökön kezdődik a női tornászok felnőtt és ifjúsági Európa-bajnoksága. A magyar csapat vasárnap indul el a kontinensviadalra, melyen klubunkból Schermann Bianka a felnőttek, Szmirnov Anna az ifik mezőnyében lesz érdekelt. A lányok a múlt héten Tatán vettek részt egyhetes válogatott edzőtáborban. Az Eb hajrájában Szmirnov Annától kértünk rövid helyzetjelentést.

– Mondhatom, hogy a körülményekhez képest elég jól sikerült a tatai edzőtábor. A szólítások is igen jól mentek. Szerdán minden szeren sikeres gyakorlatokat mutattam be, míg szombaton sem volt probléma azon kívül, hogy a gerendáról egyszer leestem. Az összetartás hete a gyakorlatok pontosítása mellett leginkább arról szólt, hogy összemelegedjen a csapat.

Ezen a héten pedig csak még jobban fokozódnak az izgalmak.

– Újabb két szólítás lesz. Egy szerdán, egy pedig pénteken. Közben csütörtökön sor kerül egy PCR-tesztre. Remélem, minden rendben lesz, és akkor pénteken már az Eb versenykörülményeit szimulálva léphetünk a szerekhez. Jó formában érzem magam, és bízom benne, ez így lesz a jövő héten is. A drukk egyre nő bennem, de nagyon várom az Európa-bajnokság minden percét.

A kontinensviadalon való szerepléstől már jó néhány ország válogatottja elállt, de Anna ennek igyekszik a pozitív oldalát nézni.

– Ez jelent egyfajta előnyt a helyezéseket illetően, hiszen például a távol maradó oroszok rendre az élmezőnyben végeznek. Engem ez a helyzet csak motivál. Nem teherként fogom fel, hanem lehetőségként.

Anna azt is hozzátette, a következő napok egyik legnagyobb feladata, hogy ne találkozzon a fertőzéssel, és ezért mindent meg is tesz, amit csak tud.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!