Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Nincs ok a szégyenkezésre (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.10.26 Frissítve: 2015.10.26 Röplabda

A második fordulót követően mindössze két százszázalékos csapat maradt, az MTK Budapest és az UTE.

Vasárnap délután épp e két együttes mérte össze erejét a Városmajorban. Bár Hollósy László csapata minden tőle telhetőt megtett, a vendégek végül elrabolták mind a három pontot. 

A mérkőzés elején beteljesülni látszott Hollósy László szezon előtt megfogalmazódott célkitűzése: az edző arra vágyott, hogy minden ellenfél, aki az MTK röplabdacsarnokába látogat, érezze, hogy meg kell szenvednie minden egyes szettért, minden egyes pontért. Ennek megfelelően az első szett rendkívül szoros küzdelmet hozott. Szinte végig a nagyon koncentráltan játszó újpestiek vezettek, ám nem tudták leszakítani ellenfelüket. Végül azonban – talán épp a rutinjukat kihasználva – a lila-fehérek be tudták húzni az első szettet, 25-23-ra nyertek.

A második játszma rosszul indult az MTK számára: gyorsan elhúztak a vendégek, és a pánik jeleit lehetett felfedezni a kék-fehér lányokon. Ha mindez nem lett volna elég, a játékvezető is többször a vendégek javára tévedett vitatható szituációkban. Amikor Hollósy László ezt szóvá tette a második játékrész elején, a játékvezető piros lappal büntette a szenvedélyes szakembert. Bár ezt követően még rendezni tudta sorait az MTK Budapest csapata, megszorongatni már nem tudta ellenfelét, így az újpestiek 25-18-ra nyerték a második szettet. 

A harmadik szettet remekül kezdte a hazai együttes, Józsa Zsuzsanna szerváival nem tudott mit kezdeni a vendégcsapat. Öt-hat ponttal is vezettek már a kék-fehérek, megszorongathatónak tűnt az Újpest. Ekkor azonban újfent bizonyítotté erejüket az UTE röplabdázói, és szépen, lassan felzárkóztak, majd fordítottak. A harmadik szettet ismét 25-18-ra nyerték a vendégek, és ezzel a találkozó is befejeződött. Ezúttal rutinosabb, pillanatnyilag a kék-fehéreknél erősebb csapat kerekedett felül Hollósy László csapatán. De a hazaiakat sem érheti szemrehányás, mivel alaposan megnehezítették a bajnokság talán legerősebb csapatának dolgát. Szombaton a Budaörs otthonába látogatnak a kék-fehérek, és ismét visszatalálhatnak a sikerhez vezető útra.

Hollósy László: – A vereség ellenére a látottakkal alapvetően elégedett vagyok, hiszen az Újpest jelenleg komplexebb röplabdát játszik, mint mi, rutinosabb játékosokból áll. A mérkőzés bizonyos periódusaiban egyenrangú ellenfelei tudtunk lenni nevesebb riválisunknak, nekünk most ezeket a időszakokat kell megnyújtani. Nyilván nem szeret az ember kikapni, mégis azt mondom, hogy a mai teljesítményünkkel – a 0-3 ellenére is – elégedett vagyok, mivel a játékban látható volt, hogy az út amin elindultunk, jó irányba vezet.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!