Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Nemzetek Ligája: 5. játéknap eredményei

Publikálva: 2020.07.20 Frissítve: 2020.07.21 eSport

Vereség Olaszországtól és Belgiumtól, döntetlen Bosznia-Hercegovinával.

A múlt héten szerzett 9 pont után önbizalomtól duzzadva léphetett pályára a magyar esport válogatott. A már beharangozott kezdő tizenegy értelmében mindössze Fehér Bálint lépett pályára egyesületünk játékosai közül. Rácz András még nem debütált a sorozatban, Hajdú Viktor is mindössze három találkozón szerepelt, de azokon remek teljesítményt nyújtott.

Olaszország esport–Magyarország esport 1–0

A magyar térfélre hatalmas nyomást helyezett az olasz csapat, a hátvédek azonban állták a sarat, és visszaverték a támadásokat. A magyar védelmet az 54. percben voltak képesek feltörni az olaszok, amikor Ro kapott remek indítást, majd kapásból a hosszú sarokba helyezte a labdát (1–0).

Tökéletesen kivitelezett lövését képtelen volt Sándor védeni. A hátralévő 35 percben egyre jobban előrenyomultak a magyarok. Letámadták ellenfelüket, és megpróbálták nyomás alá  helyezni a játékosokat, de ez a taktika gólban nem mutatkozott meg, és ismét vereséget szenvedett Magyarország Olaszország ellen.

Belgium esport–Magyarország esport 1–0

A magyar csapat rögtön a második percben helyzetbe került, Humenszky lendülő lábai elől azonban az utolsó pillanatban elrúgta a védő a labdát. Kérdéses volt, hogy szabályosan tette-e mindezt, de a játékvezető nem fújt a sípjába.

A 14. percben jött a hideg zuhany. Hajtman eladta a labdát a középpályán, ami után a belga csapat villámgyorsan indította ellentámadását. Mitchell ugratta ki Ticost, aki a labdát 20 métert vezette, majd a kapuba talált (1–0).

A hazai csapatnak a 22. percben nagy szerencse kellett ahhoz, hogy megússza a kapuja előtti kavarodást kapott gól nélkül. A hazai hátvéd magasan adta haza a labdát kapusának, akinek mellkassal kellett levennie. Hajtman nagy nyomást helyezett a hálóőrre, aki viszont hidegvérének köszönhetően megoldotta a szituációt.

A magyar támadások rendszerint az ellenfél tizenhatosánál elhaltak. A kulcspasszok hiányoztak, a csatárok nem tudtak helyzetbe kerülni. A belga védelemnek pedig így nem jelentett problémát a találkozót kapott gól nélkül lehoznia.

Magyarország esport–Bosznia-Hercegovina esport 2–2

A két vereség után a bosnyák együttes ellen javíthattak a magyar esportolók. A lehetőség adva volt, hiszen papíron ellenfelünknek volt a leggyengébb kerete a három csapat közül. Az odavágón gólgazdag döntetlent játszottunk ellenfelünkkel, most azonban a győzelem lett volna a tökéletes, hiszen nem veszíthet több pontot a válogatott, ha a kitűzött továbbjutást el szeretné érni. 

A találkozó pocsékul indult, miután Melkic a 10. percben betalál (0–1). A védelem tagjai nem vonalban helyezkedett, és ezt kihasználva tudott beindulni a bosnyák csatár.

21 perc telt el,  amikor pompásan felépített támadást váltott gólra a magyar csapat. A gólpasszt Okolicsányi adta, a találatot pedig a Hunesz Masters döntőjét is megjáró Szentgyörgyvölgyi Örs szerezte (1–1). A félidő végét megelőzően a fordítás is sikerült, Okolicsányi Dávid a rövid sarokba zúdított  (2–1).

Sajnos nem sikerült megtartani az előnyt, Bosznia-Hercegovina ugyanis a 82. percben egyenlíteni tudott Mupinho révén.

A tabella állása:

A 3 mérkőzésen szerzett 1 pont egyértelműen csalódásnak számít. A játéknapot megelőzően a magyar csapat a negyedik helyet foglalta el a tabellán, a gyengébb eredmények miatt azonban 6 ponttal le van maradva a továbbjutást jelentő pozíciótól.

A jövő héten Horvátország, Marokkó és Románia ellen lehetőség nyílik a javításra.

Esport szakosztályunk támogatója:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!