Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Nem volt elég a Barna-mágia (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.04.22 Frissítve: 2016.04.22 Kézilabda

A K&H női kézilabda liga alsóházi rájátszásának második fordulójában a Mosonmagyaróvár látogatott az Elektromos Sportcsarnokba. A két csapat ismét szoros meccset játszott, és csakúgy, mint márciusban, ezúttal is döntetlen született.

MTK Budapest – Mosonmagyaróvári KC SE 25-25 (16-13)
Elektromos Sportcsarnok, 300 néző
Vezette: Bán, Szloska

MTK Budapest: Ignácz-Pethő – Baciková 2, Tóth M., Balog B. 5/5, Szádvári 1, Horváth D. 2, Kovács G. 1, Gera 2, Dakos 1, Termány, Faluvégi 3, Gorilszka, Barna 8
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

MKC SE: Stojak, Szemerey – Szepesi 4/2, Csala 3, De Araujo, Kiss N. 4, Rajnohová 3, Gerháth, Gyimesi 5, Bouti, Puhalák, Bízik, Katona, Dombi 6
Vezetőedző: Varga József

A mérkőzés alakulása: 8. perc: 6-5, 16. p.: 9-9, 24. p.: 13-11, 38. p.: 18-18, 46. p.: 20-20, 54. p.: 21-22
Kiállítások: 2, illetve 10 perc (kizárva Tamires de Araujo)
Hétméteresek: 5/5, illetve 3/2

A két együttes első, alapszakaszbeli meccsét a fővárosiak nyerték 24-23-ra, míg a másodikon 20-20-as döntetlen született. A fentiek fényében mindenki szoros találkozóra számított, amelyen nüanszok dönthetnek.

Ígéretesen kezdődött a mérkőzés, a hazaiak a triplázó – és egyébként az egész meccsen remekül játszó – Barna Éva vezetésével villámgyorsan elhúztak 4-1-re. A mosonmagyaróváriak azonban még időben kapcsoltak, és a játékrész derekán már egyenlő volt az állás (9-9). Ezt követően kiegyenlített játékot hozott a találkozó, egészen Golovin Vlagyimir időkéréséig, a 26. percben: a fővárosiak mestere ráncba szedte csapatát, amely végül háromgólos előnyre tett szert a szünet előtt (16-13).

A második félidőben sem tudta leszakítani egymást a két együttes, pedig hol az egyik, hol a másik vezetett. Rengeteg apró hiba, pontatlanság jellemezte mindkét csapat játékát, többek közt emiatt sem tudta egyik sem lerázni a másikat. A találkozó 59. percében, 24-24-es állásnál Varga József kért időt. Ezt követően előbb az MTK Budapest, majd a Mosonmagyaróvár talált be. Az utolsó gólt követően a kék-fehéreknek tíz másodperce maradt az ellentámadásra, azonban Tamires de Araujo, taktikai faulttal megakadályozta a lerohanást, amelyért piros lapot is kapott. Végül a hazaiak időntúli szabaddobása lepattant a blokkról, így mindkét gárdának be kellett érnie egy-egy ponttal (25-25).

Ezzel a döntetlennel az MTK Budapest továbbra is az első helyen áll az alsóházban, és kétpontos előnyből várhatja a jövő szombati, Békéscsaba elleni találkozót. 

Golovin Vlagyimir: – A pontosság hiányzott a játékunkból. Megvoltak a helyzeteink, amelyeket ha értékesíteni tudunk, akkor lehet, hogy az ellenfelünk fölé tudunk kerekedni. De épp fordítva történt:  nem tudtunk higgadtak maradni, kimaradtak a helyzeteink, és elvesztettük a hitünket, az önbizalmunkat. Az akarással nem volt gond, sőt, a védekezésben néha túlzottan is akartunk, görcsössé váltunk. A higgadtság hiányzott a csapatból, a kritikus szituációkban. 

Nem volt elég a Barna-mágia (GALÉRIA)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!