Kézilabda
Koronczai Petra

Nem tudtunk meglepetést okozni

Publikálva: 2021.01.11 Frissítve: 2021.01.11

78-60-ra kikaptunk a Salgótarján otthonában.

Férfi kosárlabdacsapatunk az NB I/B piros csoport 15. fordulójában, a hazai pályán veretlen Salgótarjáni KSE otthonába látogatott. A nógrádi alakulat hamar demonstrálta, miért rendelkezik ilyen jó mutatóval: öt perc után 16-4-et mutatott az eredményjelző, az első negyed végén pedig már 17 pont volt a hátrányunk.

A második tíz perc talán még ennél is gyengébbre sikeredett: a hazaiak negyedóra játék után már 30 ponttal is vezettek, igaz, az első félidő végére ezt 22-re tudtuk csökkenteni.

A második játékrészben magunkra találtunk, hiszen a harmadik, illetve a negyedik negyedet is sikerült két ponttal megnyernünk, ám az kevésnek bizonyult, hiszen az első húsz percben behozhatatlan előnyt adtunk az ellenfélnek.

Horváth Balázs: – Először is gratulálok a Salgótarján csapatának, hiszen domináltak az egész mérkőzésen és gyakorlatilag lesimáztak minket, főleg az első félidőben. A mi társaságunknak abban kell nagyon nagyot fejlődnie, hogy nem szabad ilyen mentalitással pályára lépni. Amikor ezt rendbe tudtuk tenni és tisztázódott bennünk, hogy ma kosárlabda-mérkőzést játszunk, s végre elkezdtünk agresszívan védekezni, elkezdtünk odaérni a dobásokra, kizártunk és összeszedtük a lepattanókat, akkor mi is találtunk ritmust és abban a pillanatban kosarakat is tudtunk dobni. Óriási probléma, hogy a kettő- és hárompontos kísérleteink száma 22-34 utóbbi javára, ilyen mutatóval pedig nagyon nehéz hosszú távon eredményesnek lenni. Ezen is változtatnunk kell, de a legfontosabb, hogy akarjunk kosárlabdázni és akarjunk úgy kilépni a pályára, hogy elhisszük, tudunk nyerni. A második félidei teljesítményünkkel elégedett vagyok, de azt szeretném, ha negyven percig hasonló mentalitással tudnánk játszani.

NB I/B piros csoport, 15. forduló
Salgótarjáni KSE–MTK ELITE Basket 78-60 (27-10, 21-16, 18-20, 12-14)
statisztika

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!