Atlétika
Jankovics Dániel

Nem sokon múlott (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.08.10 Frissítve: 2018.08.10 Labdarúgás női

Nem tudtuk legyőzni az Ataşehir Belediyesport.

Ataşehir Belediyespor–MTK Hungária FC 2-2 (2-2)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 398 néző
Vezette: Graziella Pirriatore (Veronica Vettorel, Karolina Skalska, Karolina Radzik-Johan)

Ataşehir Belediyespor: Akgöz – Nalçacı, Erol, Belci, Akaba – Türkoğlu, Houij, Çınar – Sunday, Uraz, Aksan
Vezetőedző: Taner Öner

MTK Hungária FC: Szőcs – Tóth B., Turányi, Demeter, Pinczi – Papp D., Csányi, Molen – Nagy L. (Szabó D., 71.), Berman (Vasas, 63.), Cappuzzo
Vezetőedző: Cseh András

Gól: Yağmur Uraz (31., büntetőből), Akaba (43.), ill. Nagy Lilla (33.), Nicole Molen (37.)
Sárga lap: Aksan (61.), ill. Papp D. (30.), Tóth B. (61.), Turányi (73.)

Péntek este, a török bajnok Ataşehir Belediyespor ellen játszotta második Bajnokok Ligája selejtezőjét női labdarúgócsapatunk. A mieink az első körben a Mitrovicát ütötték ki 6-1-re, míg a törökök a Slavia Prága ellen szenvedtek 7-2-es vereséget.

Ezúttal a 4. percig kellett várni az első ziccerre: Kayla Cappuzzo szerzett labdát a bal szélen, középre ívelt, a hosszún érkező Lauren Berman fejesét azonban hárítani tudta Akgöz.

A 10. percben már a második gólunkat szerezhettük volna: ezúttal Nagy Lilla adott be jobbról, a középen érkező Csányi még le is kezelhette a labdát, de Akgöz ismét védeni tudott.

A 17. percben ismét Cappuzzo robogott el a bal szélen, ismét Berman érkezett középen, de a török kapus ismét a helyén volt.

Félórányi játék után labdát vesztettünk saját térfelünkön, Papp Dorka szabálytalankodott a büntetőterületen belül, Pirriatore pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt Uraz értékesítette, így a semmiből vezetést szereztek a törökök (1-0).

Nem örülhettek azonban sokáig! A 33. percben Nagy Lilla jobb oldali beadása hullott Akgöz fölött a hálóba, majd újabb öt perccel később Nicole Molen fejesével átvettük a vezetést (1-2).

A játékrész hajrájában aztán ismét megviccelt minket a török csapat: Akaba 35-40 méterről vette be kapunkat, így 2-2-es döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek.

A második félidőben majd negyedórát kellett várni az első lehetőségre: ekkor Nagy Lilla jobb oldali beadását fejelhette zavartalanul Csányi Dia, de Akgöznek nem okozott gondot.

A törökök látszólag megelégedtek a döntetlennel, igyekeztek széttördelni, lassítani a játékot, elvétve jutottak csak át a térfelünkre. Sajnos azonban a mezőfölény ellenére mi sem igazán tudtunk helyzetbe kerülni, jól zárt ellenfelünk védelme.

A folytatásban sem született már több gól, így négy ponttal várhatjuk a Slavia Prága elleni, harmadik meccset.

Cseh András:Bár több helyzetünk volt, mégis azt gondolom, igazságos döntetlent játszottunk egy kiváló csapattal.

 
 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!