Atlétika
Moravcsik Angéla

Nem sikerült győzelemmel rajtolni (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.02.18 Frissítve: 2017.02.18 Labdarúgás

Elvitte tőlünk a három pontot a Budapest Honvéd.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Budapest Honvéd 1-2 (0-0)

Gólszerzők: Torghelle (61., tizenegyesből), illetve Lanzafame (49.), Eppel (77., tizenegyesből)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2706 néző

Vezette: Pintér Csaba (Tóth II., Szalai, Szőts, Gaál)

MTK Budapest: Petkovics – Baki, Poór, Vass, Vadnai – Katona, Kanta, Vogyicska, Borbély (Kolomoec, 45.) – Ramos, Torghelle

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Budapest Honvéd: Gróf – King, Lovrics, Kamber, Bobál (Kabangu, 75.) – Koszta (Zsótér, 55.), Hidi, Gazdag – Lanzafame, Eppel (Holender, 84.), Lackzó

Vezetőedző: Marco Rossi

Remek hangulatban kezdődött a találkozó, sok hazai és vendégnézővel az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A félidő első felében nem igazán sikerült nagyobb helyzetet kialakítania egyik csapatnak sem, többnyire a kék-fehéreknél volt a labda, de a mezőnyfölény meddő volt.

Az első hazai helyzet a 20. percben adódott, amikor Ramos lépett ki Kanta kiugratására, de a vendégvédelem időben eszmélt, és blokkolták a brazil próbálkozását. Ezután felébredtek a piros-feketék és átvették a kezdeményezést. King kétszer is kísérletezett távolról, de első próbálkozását Petkovics védte, a második pedig mellé suhant.

A mieink részéről Torghelle és Borbély próbálkoztak a hajrában távolról, de egyik lövés sem okozott különösebb gondot Gróf számára. A félidő hajrájában Lanzafame lőhetett 25-ről, Kanta szabálytalansága után, de a sorfal a helyén volt, így gólnélküli döntetlennel fordultak a csapatok.

A második félidőre Tamási beküldte a klub egyik új szerzeményét, Juri Kolomoecet. A játékrész első helyzete a vendéglátók előtt adódott, de Ramos nem igazán tudta eldönteni időben, hogy mit kezdjen a labdával, miután betört a tizenhatoson belülre, így rossz döntést választott.

Két perccel később sajnos megbosszulta magát az elpuskázott helyzet, amikor King adott laposan középre jobbról, Lanzafame pedig zavartalanul vehette át a labdát és higgadtan helyezett a léc alá.

Szerencsére nem sokáig voltunk hátrányban, hiszen Vogyicska a 60. percben remekül lépett ki a Honvéd tizenhatosán belül, majd mikor centerezett volna, buktatták, így tizenegyest ítélt Pintér. Torghelle állt oda a labda mögé, és lőtt magabiztosan a jobb felső sarokba.

A gól után megélénkült a mérkőzés és érezni lehetett, hogy a játékosok foggal-körömmel küzdenek minden labdáért. Sajnos ennek a túlzott buzgalomnak meg is lett az eredménye, amikor Torghellét kiállították, miután Gazdaggal kakaskodott egy ütközés után.

A kiállítás rányomta a bélyegét a játék képére, és ezután inkább a Honvéd kezdeményezett. A 76. percben ismét a tizenegyes pontra mutatott Pintér, amikor Vadnai buktatta Eppelt a tizenhatoson belül. A sértett nem hibázott; könnyedén bombázott az elvetődő Petkovics mellett a kapu közepébe.

A hajrában nagyot küzdött az egyenlítő gólért csapatunk, így kissé kinyíltunk és mindkét oldalon adódtak kisebb helyzetek, de végül újabb gól nem született, így a Honvéd elvitte tőlünk a három pontot. Az MTK Budapest először kapott ki az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Marco Rossi: Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccsre számíthatunk, mert nagyon ügyes játékosokból áll az MTK Budapest és jól erősítettek a télen. Ezúttal kicsit szerencsénk is volt Torghelle eseténél, nem volt egyszerű mérkőzés, de végül szerintem megérdemelten nyertünk.

Tamási Zsolt:A játékosok betartották, amit kértem tőlük. Felkészültünk a Honvédból, de voltak a mérkőzésnek olyan fordulópontjai, amelyek végérvényesen befolyásolták az alakulását. A döntő fordulatok előtt olyan szituációkban hibáztunk, amelyekben nem feltétlenül kellett volna. Az utolsó pillanatig küzdöttünk az egyenlítésért, még emberhátrányban is, így megemelem a kalapom a fiúk előtt. A Honvéd erős csapat, nem véletlenül állnak ott a tabellán ahol, egy ilyen vereség nem roppanthat, és nem is fog megroppantani minket.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!