Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Röplabda: Nem megyünk sehova

Publikálva: 2021.04.16 Frissítve: 2021.04.18 Röplabda

Szetthátrányból fordítva biztosítottuk be Extraligás tagságunkat a következő szezonra is.

DVTK–MTK Budapest 1:3 (24, –23, –14, –18)
Generali Aréna, zárt kapus
Vezette: Szarka, Varjasi

DVTK: Kundrák 4, Szajkó 11, Kountoura 2, Horton 24, Kiss E. 6, Beddingfield 4
Csere: Dömsödi (liberó), Egri 8, Mészáros Zs., Tóth R., Sitku 1
Vezetőedző: Toma Sándor

MTK Budapest: Berkó 4, Szerencsés-Miklai 16, Papp O. 12, Vezsenyi 20, Godó, Kilyénfalvi 17
Csere: Szalai A. (liberó), Lesi, Durst, Dani 1, Borsos 1
Vezetőedző: Leiszt Máté
Csütörtök este visszatért női röplabdacsapatunk a Generali Arénába, ahol a bentmaradásért vívott párharc negyedik felvonását rendezték. Leiszt Máté lányai 2:1-es előnyből várhatták a találkozót, de alig egy héttel korábban már megtapasztalták, hogy Miskolcon nem könnyű nyerni.

Bár a találkozó első pontja Vezsenyi Adri nevéhez fűződött, a folytatásban átvették az irányítást a hazaiak, és csak 11:11-nél tudtuk utolérni őket. Ezt követően másodjára is meglépett a DVTK, már hattal is „mentek” Toma Sándor tanítványai (21:15), de innen még volt visszaút. 24:20 után három szettlabdát hárítva ismét egyenlítettünk, azonban a hajrában ismét a borsodiak bírták jobban idegekkel, így szetthátrányba kerültünk (26:24).

A második játszma rendkívül frusztráló koreográfia szerint alakult: rendre megléptünk két-három ponttal, majd a hazaiak mindannyiszor egyenlítettek. Ez így ment egészen a hajráig, ezúttal azonban nekünk volt két szettlabdánk: az elsőt még nem tudtuk kihasználni, a másodikat viszont Vezsenyi Adri beütötte (23:25).
A harmadik szettben a kedvenc MTK-nkat láthattunk viszont a pályán: felszabadultan, magabiztosan játszottunk, mezőnyben és támadásban is ellenfelünk fölé tudtunk nőni. Toma Sándor hiába kért időt előbb 4:8-nál, majd 6:15-nél, csapata nem talált fogást rajtunk, át is vettük a vezetést (14:25).

A negyedik játszmára elillant a szünet előtt látott könnyed játék, Leiszt Máté váltott is pár szót övéivel 6:5-ös állásnál. Ezt követően magunkra találtunk, és a szett derekához közeledve le tudtuk szakítani ellenfelünket, és végül Papp Orsi tett pontot a játszma, és ezáltal a mérkőzés, a párharc, és az idei szezon végére is (18:25).   

Pokoli nehéz szezonon vagyunk túl, de végül – teljesen megérdemelten – bebiztosítottuk Extraligás tagságunkat a következő kiírásra is.

Leiszt Máté:Mind a két csapat az utolsó erőtartalékait mozgósította ezen a mérkőzésen. A második szettől kezdve aztán ismét érvényesíteni tudtuk a fölényünket, és megérdemelten nyertük meg a párharcot. Ezúton is köszönöm a lányok és a stáb egész éves, kitartó munkáját, és köszönöm a szurkolóknak az online térben való biztatást. Remélem, jövőre már a lelátókon találkozunk!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!