Atlétika
Jankovics Dániel

Nem látszott a kihagyás

Publikálva: 2020.11.15 Frissítve: 2020.11.14 Röplabda

Alaposan megnehezítettük a Fatum-Nyíregyháza dolgát.

Fatum-Nyíregyháza–MTK Budapest 3:1 (12, –21, 23, 23)
Continental Aréna, zárt kapus
Vezette: Horváth M., Adler

Fatum-Nyíregyháza: Pintér A. 7, Najdics 1, Radosová 18, Lászlop 5, Lacombe 23, Vaszileva 6
Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Varga 7, Fuchs
Vezetőedző: Németh Szabolcs

MTK Budapest: Szerencsés-Miklai 14, Papp O. 10, Vezsenyi 19, Godó 8, Kilyénfalvi 13, Durst 1
Csere: Szalai A. (liberó), Lesi, Berkó, Dani 1, Petri
Vezetőedző: Leiszt Máté

A női röplabda Extraliga 3. fordulójában csapatunk a bajnoki címre törő Fatum-Nyíregyháza otthonába látogatott. A mieink – koronavírus-megbetegedés miatt – több mint egy hónapot hagytak ki, azonban némi öröm az ürömben, hogy immár visszatérhetett társai közé Szalai Anna, aki az első két fordulót sérülés miatt kihagyta.

Az első szettben meglátszott csapatunkon a kihagyás, álmosan, tompán mozogtunk a pályán. Egy percig nem forgott veszélyben a Lacombe-vezette hazaiak győzelme, simán húzták be az első szettet (25-12).

A második játszma már egészen más forgatókönyv szerint alakult: ezúttal korán megszereztük a vezetést, és bár 10-10-nél egyenlíteni tudott a Nyíregyháza, a folytatásban ismét mi diktáltuk a tempót. A játék szinte minden elemében remekelt a csapat: rendkívül jól nyitottunk, a fogadásunk is rendben volt, Vezsenyi Adrienn és Kilyénfalvi Zsófi pedig a támadásban jeleskedett, így nem is lehetett más a vége, egyenlítettünk (21-25).

A harmadik szettre megrázta magát a Nyíregyháza, 13-8-nál úgy tűnt, nem tudjuk másodjára is megnehezíteni ellenfelünk dolgát. A folytatásban aztán elkezdte ledolgozni hátrányát csapatunk, 24-23-nál jártunk legközelebb az egyenlítéshez, de a rutinosabb Nyíregyháza jobban bírta idegekkel a hajrát (25-23).

A negyedik játszmát egy hajszállal ugyan, de a hazaiak kezdték jobban, igaz, 13-13 után fordítani tudtunk. Sőt, 16-20-nál csapatunk szimpatizánsai már a döntő szettről álmodoztak, nem is ok nélkül. A végjáték azonban ismét a Nyíregyházának kedvezett, amely hatalmas küzdelemben ugyan, de otthon tudta tartani a három pontot (25-23).

A következő hét kulcsfontosságú lehet csapatunk életében: szerdán az Eötvös DSÉ-vel találkozunk a Magyar Kupában, vasárnap pedig a DVTK otthonában lépünk pályára.

Leiszt Máté:Gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez! Elégedett lehetek a csapatom teljesítményével, hiszen ez már a harmadik mérkőzés volt a szezonban, és mindannyiszor nagyon szoros meccseket játszottunk. Egyre jobban bírjuk a végjátékokat, nagyon kevés hiányzik már csak ahhoz, hogy az ilyen szoros szetteket a magunk javára tudjuk fordítani.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!