Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Nem kegyelmezett a Ferencváros (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.01.25 Frissítve: 2017.01.25 Kézilabda

Az első félidőben még tudta tartani a lépést ellenfelével az MTK Budapest, a másodikban már nem.

FTC-Rail Cargo Hungaria – MTK Budapest 38-21 (21-15)
Elek Gyula Aréna, 400 néző
Vezette: B. Pech, Vágvölgyi

FTC-Rail Cargo Hungaria: Szikora, Bíró – Szöllősi-Zácsik 1, Szarka 1, Schatzl 5, Szucsánszki 3, Szekeres, Mészáros 1, Lukács 2, Snelder 7, Pena 1, Mód, Faluvégi 6, Jovanovics 6 (2), Kovacsics 3, Hornyák 2 
Vezetőedző: Elek Gábor

MTK Budapest: Hlogyik, Putz – Tóth E. 2, Sztankovics, Szádvári, Slakta 1, Stranigg 2, Kovács G., Blaubacher, Juhász E., Dakos, Termány 9, Hosszu, Háfra 3, Gorilszka 4
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 0
A mérkőzés alakulása: 4. perc: 4-2, 12. p.: 8-7, 19. p.: 12-11, 25. p.: 17-13, 33. p.: 24-16, 40. p.: 31-16, 48. p.: 35-18, 55. p.: 37-19

A K&H női kézilabda liga 12. fordulójában az MTK Budapest az FTC-Rail Cargo Hungaria otthonában látogatott. Golovin Vlagyimir, a vendégek mestere sérülés miatt nem számíthatott Jelena Abramovicsra, Olha Nyikolajenkóra, Lana Frankovicsra és Horváth Dórára. 

A fentiek ellenére az alaposan felforgatott kezdőcsapattal felálló vendégek eleinte tartani tudták a lépést ellenfelükkel. Ebben nem kis szerepe volt az első félidőben hét gólig jutó Termány Ritának, akinek átlövéseire nem volt ellenszere a Ferencvárosnak. A zöld-fehérek közül az első félidőben Schatzl Nadine és Marija Jovanovics emelkedett ki, elsősorban nekik volt köszönhető, hogy végül hatgólos hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok (21-15)

A második félidő rémálomszerűen kezdődött, a vendégek mintha bennmaradtak volna az öltözőben: a zöld-fehérek 10-1-es rohammal szinte azonnal eldöntötték a meccset, a 40. percben már 31-16-ot mutatott az eredményjelző. Golovin Vlagyimir tanítványaiból szemmel láthatóan rengeteget kivett a Kisvárda elleni rangadó, ráadásul a túloldalon Bíró Blanka bravúrt bravúrra halmozott, míg Faluvégi Dorottya – aki tavaly még a kék-fehéreket erősítette kölcsönben – hat góllal szomorította korábbi csapattársait (38-21)

Az MTK Budapest veresége ellenére maradt a tizenegyedik helyen, legközelebb február 11-én, a DVSC-TVP ellen lép pályára.  

Golovin Vlagyimir: – Az első félidő tetszett, eredményesek voltunk abból, amit játszani próbáltunk, és természetesen, amit a Ferencváros engedett nekünk. Kicsit több gólt kaptunk a kelleténél, sajnos a bal átlövővel szembeni védekezést nem tudtuk megoldani, legtöbbször onnan indították a támadásokat. A második félidőről nem sok jót tudok elmondani, a sok betegség után kijött a fáradtság és a gyenge erőállapotunk. Annak örülök, hogy a gyerekek is pályán voltak ma, övék a jövő.
Elek Gábor: – Ugyan nem deklaráltan, de kimondhatjuk, hogy az MTK Budapest a testvércsapatunk, sokszor találkoztunk az elmúlt időszakban. Az első félidőben nagyon jó sebességen kézilabdáztak, jó volt az átlövő teljesítménye. Tizenöt gólt kaptunk az első félidőben, és ez az ő átlövőiket is dicséri amellett, hogy a mi védekezésünk kritikája. Benne volt a játékunkban, hogy hétfőn konditermi munkát végeztünk, de ez semmit sem von le az MTK érdemeiből. A második félidőben felkeményedett a védekezésünk, Bíró Blanka szenzációsan védett, ebből jól tudtunk indulni, és az is kijött, hogy többen vagyunk, ráadásul a mi játékosaink már a következő extra terhelésre vannak kihegyezve. Nagyon szurkolok az MTK-nak!
Kovács Gréta: – Elég sokat edzettünk együtt a Fradival, így ismertük kellően, de nehéz volt felpörögni erre a meccsre, mert három nappal korábban hatalmas tétre menő meccsünk volt a Kisvárda ellen. Főleg a második félidőben, miután elfáradtunk, lemaradtunk a megállító faultokkal, gyakorlatilag átrohantak rajtunk időnként, ezért alakult ki ilyen különbség.
Faluvégi Dorottya: – Különleges sorozatra készülünk, ezért mindenféle edzést bele kell iktatni a programba, így viszonylag speciális, hogy tegnap keményebb tréningünk volt a meccs előtt szokásosnál. Jó úton járunk, a fejeket kell még összeszedni, és akkor a hétvégén is eredményesek lehetünk. Sosem voltam még egy meccs alatt hatszor is eredményes, de biztosan az segített most ebben, hogy kicsit olyan volt, mintha a testvéreim ellen játszanék, elvégre tavaly még egy csapatot alkottam velük.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!