Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Nem játszottunk jól, ki is kaptunk

Publikálva: 2016.10.15 Frissítve: 2016.10.16

A mérkőzés reggelére lebetegedett Horváth Kristóf nélkül is nagyon szerettünk volna győzni Bonyhádon, de nem sikerült jó produkciót nyújtani.

Nagyon szerettünk volna győzni Bonyhádon, de nem sikerült jó produkciót nyújtani.

Metal-Work Bonyhádi KSE - MTK Törökbálint  77-65 (27-26, 20-11, 17-11, 13-17)

Bonyhád Városi Sportcsarnok, 300 néző

statisztikai lap

Horváth Kristóf a mérkőzés reggelére lebetegedett, így ifjú kitűnőségünk nélkül kellett pályára lépni Bonyhádon. Ez nyilván igen rosszul jött, de mivel Szarvas Gábor alaposan felkészítette a csapatot a meccsre, azt reméltük, így is győzni tudunk. Sajnos nem így lett.

Kiegyenlített adok-kapok alakult ki az első negyedben, amely egypontos hazai előnnyel zárult. Igaz, ehhez kellett Jakab Péter félpályás buzzer-beater kosara is (27-26).

A második negyedben átvettük a vezetést (30-32), majd ezen a meccsen is beástuk magunkat egy gödörbe: a hazaiak 17-3-ra nyerték a következő perceket. A félidőben 10 pontos hátrányban voltunk (47-37).

A második félidőben sem sikerült javítani. Erőlködtünk, de a jól védekező Bonyhád ellen ötlettelennek tűntek a támadásaink. Ráadásul számtalan technikai hiba is becsúszott, ami temérdek eladott labdához vezetett. A harmadik negyed végén már 16 pont volt a hazai előny (64-48).

Sok változást a záró játékrész sem hozott. Pedig helyenként már egész jól összeállt az addig meglehetősen szellős védekezés, szereztünk is néhány könnyebb pontot. De amint felcsillant egy kis remény, rögtön jött egy újabb eladott labda vagy valami más hiba. A végén már csak a különbséget sikerült némileg csökkenteni, ami lehet, hogy még számíthat a végelszámolásnál.

Ki kell mondanunk: ezt a meccset teljesen megérdemelten nyerte meg a Bonyhád. Nyilván nagyon hiányzott Horváth Kristóf, persze az sem volt jó, hogy az előző héten többen is kisebb betegséggel vagy sérüléssel bajlódtak, de még így is győzelmet reméltünk.

Sajnos senki nem tudott igazi vezéregyéniség lenni. A legjobb teljesítményt Mohay Péter nyújtotta. Az ő 19 pontja és 16 lepattanója imponáló, de az 5 (általában igen rosszkor) eladott labdája ront az összképen. Jakab Péter és Mészáros Bence jutott még 10 pont fölé, ám előbbi tizenegy mezőnykísérletéből csak kettő volt sikeres, míg utóbbinál a szép megoldásokat ezúttal is több fölösleges, rossz vállalás követte.

Igen sok volt az eladott labdánk, gyenge hatékonysággal dobtunk, és az 50-50 helyzetek többségéből is az ellenfélé jött ki jobban. Ennek nem lehetett más eredménye, mint a vereség.

Nem sok idő van a sebeket nyalogatni, pénteken jön Törökbálintra a Baja, és addigra újra formába kell lendülni.

Szarvas Gábor vezetőedző: – A tizenharmadik percben még vezettünk, de abban az etapban sem játszottunk jól, elsősorban nem védekeztünk jól. Ezután a hazaiak 12-0-ás rohanásában nagy szerepet vállaltunk az eladott labdáinkkal. A második félidőben a Bonyhád védekezést váltott, amire nem tudtunk reagálni, ezzel tovább nőtt a különbség és gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Elismerésem a bonyhádiaknak, jól és sajnos odaadóbban, magabiztosabban játszottak nálunk.

Egy pillanatig sem forgott veszélyben U20-as csapatunk győzelme, így az együttes őrzi veretlenségét a bajnokságban. 

Metal-Work Bonyhádi KSE U20 - MTK Törökbálint U20  76-103

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!