Atlétika
Jankovics Dániel

Kosárlabda: nem járt közel a bravúrhoz Győrben a TFSE-MTK Budapest

Publikálva: 2023.01.28 Frissítve: 2023.01.28 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest női kosárlabdacsapata a SERCO UNI Győr vendégeként szenvedett 23 pontos vereséget az élvonal 18. fordulójában.

Nem borult a papírforma, a TFSE-MTK Budapest női kosárlabdacsapata kikapott a SERCO UNI Győr otthonában az NB I/A-csoport alapszakaszának 18. fordulójában.

A tabella második helyén álló győriek kicsivel több, mint három perc után már 12 pontos előnyben voltak, így a TFSE-MTK-t irányító Magyar Bianka gyorsan időt kért. Az első negyedben nem is nőtt tovább a különbség a két csapat között (30-20), a második játékrészben pedig 7 ponttal szereztek többet a vendéglátók, így a félidőben 49-33 állt az eredményjelzőn. A TFSE-MTK-ból ekkor Pusztai Petra járt 10 pontnál úgy, hogy nem volt rontott kétpontos kísérlete.

A harmadik negyedben végig pariban voltak a győriekkel Dúl Pankáék, és bár közelebb nem kerültek ellenfelükhöz, ezt a tíz percet 21-21-re hozta a csapat (70-54). A végén sem játszott alárendelt szerepet a TFSE-MTK, amely azért a hazaiak magabiztos győzelmét nem tudta megakadályozni: a SERCO UNI Győr 97-74-re nyert. Ami a vereség mellett fájó lehet a TFSE-MTK számára, hogy bár erős kihívó ellen, de a bajnoki évadban most kapta a legtöbb pontot az együttes. A kék-fehérek legeredményesebb játékosa végül a 18 pontos Pusztai Petra lett.

Női NB I/A-csoport, alapszakasz, 17. forduló
SERCO UNI Győr –TFSE-MTK Budapest 97-74 (30-20, 19-13, 21-21, 27-20)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!