Kézilabda
Dakos Noémi

Nem ismertünk lehetetlent (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.01.20 Frissítve: 2018.01.22 Kosárlabda női

Elképesztő fordítást mutatott be női kosárcsapatunk, a BEAC otthonából hozta el a győzelmet Nagy Dóra együttese, 15 pontos hátrányból álltak fel és 61-66-ra nyertek lányaink.

Versenynaptárunk egyik kiemelt fontosságú meccse, budapesti rangadó várt a női kosárlabda NB I-ben szereplő csapatunkra. A BEAC Újbudát ősszel sikerült hazai környezetben legyőzni, ezúttal azonban hozzájuk látogattunk, ami kiélezett csatát hozott, főleg, hogy riválisunk első győzelmére, sikerre éhesen várta a szombat délutánt.

Nagy Dóra vezetőedző számára minden ütőkártya játékra kész volt, a héten labdás edzést csak pénteken végző csapatkapitány, Székely-Horváth Zsuzsanna is vállalta talpsérülése ellenére a játékot.

Az elmúlt hetekben stabil kezdővé vált Horváth Bernadett, Zólyomi Karina, Adamecz Lilla, Szabó Flóra, Andrijana Cvitkovic ötös rajtolt. Jókora adok-kapokkal indult a találkozó, a mindkét oldalon felsorakozó egykori csapattársak meg végképp izgalmassá tették az egyes párharcokat. Egyik oldal sem foglalkozott túlzottan a védekezéssel, sok fault, szerencsére még több pont, igen magas iram jellemezte az első perceket.

11-10-es BEAC-vezetésnél, a negyed derekán kérte ki első idejét Nagy Dóra; a lányok fújhattak egyet, a gyenge védekezést zónára váltottuk. Azonban a sorok rendezése helyett ijesztő jelenetek következtek, válogatott irányítónk, Horváth Betti egy ütközés után, térdéhez kapva maradt földön.

Ápolása miatt a negyed hátralevő részében pályára se tudott lépni, jöhetett a kispadok csatája. Csapatunk egyik húzóembere addig az ex-BEAC-os Szabó Flóra volt, mellé érkezett kapitányunk. Zsuzsi két triplája kiegyenlítette az erőviszonyokat a vészterhes időkben is.

Egypontos hátrányban vártuk a második tíz percet és a Gabányiba kilátogató szép számú vendégszurkoló legnagyobb örömére immáron Bettivel folytathattuk.

Védekezésben azonban a kezdetihez képest is komolyan visszaestünk. Elmaradt kizárásainkat hazai támadó lepattanók sokasága követte, amikből jöttek a második esélyből kapott, nagyon fájdalmas kosarak. Ezt tetézte a 3X3-as magyar válogatott, Süle Krisztina hárompontos zuhataga, miközben képtelenek voltunk betalálni.

A második etap első felét 14-4-re nyerte a BEAC, a differencia 15-re is nőtt, ráadásul erőtlenül, rengeteg faulttal védekeztünk, magasposzton mindhárom játékosunk 3 személyi hibát gyűjtött már a félidő előtt.

A negyed végére fáradt ellenfelünk, több hibára tudtuk kényszeríteni őket, Betti félidőt lezáró hárompontosa pedig lélektanilag abszolút kapaszkodót jelentett.

Nagy Dóra a nagyszünetben öltözői megbeszélés helyett azonnali fejmosást tartott, hangsúlyozva a védekezési hibákat, jócskán feltüzelte csapatát, amely egészen más arcát mutatta a folytatásban.

Agresszívabb lett az egy-egy elleni védekezés, többet kommunikáltak a lányok az elzárásoknál, és eközben a támadások befejezésénél is kellően koncentrált mindenki. A tízpontos félidei hátrány kezdett elfogyni, Betti pontokkal, gólpasszokkal húzta magával igazi irányítóként a többieket. Második triplájával 48-43-ra jöttünk fel, ami Balogh Juditot időkérésre is kényszerítette.

Miután Lilla is beköszönt kintről, a Gabányiban mindenki számára világos lett, hogy új meccs kezdődött, amibe a lányok ugyan hátránnyal „érkeztek”, de már közel sem fel tett kézzel hagyták ellenfelüket. Igaz, keményebb védekezésünk a játékvezetésnek nem tetszett, 3,5 perc játék után összegyűlt a négy csapatfaultunk.

Energiával sem bírtuk jól, a negyed derekára jöttek a fáradtságból eredő eladott labdák és a mérkőzésen végig gyorsan játszó BEAC ezekből életben is tartotta magát. A harmadik negyed hajráját a magas poszton fault-gondok miatt csak ekkor „beugró” Wéber Fruzsi mentette meg. Leindítást fejezett be, felvállalta a festésen belüli 1-1-eket, lepattanózott, de a momentum leginkább Betti harmadik triplájával került hozzánk, amivel sikerült egypontos hátránnyal nekimenni az utolsó tíz percnek.

Nagy Dóra ekkor olyan összetételre talált rá, amit lehet, a kényszer szült, azonban mind védekezésben, mind támadásban esélyt sem adtak a BEAC-nak. Koch Dóra és Wéber Fruzsi a padról remekül egészítette ki a Betti-Lilla-Flóra hármast.

A csapatot Újbudára elkísérő szurkolóink az ötödik perc után most, 59-60-nál örülhettek budapesti kék-fehér vezetésnek, támogatásukkal pedig innentől nem volt megállj!

Négy perccel a lefújás előtt 61-61 állt az eredményjelzőn, amire innentől viszont csak vendégpontok kerültek. Dorci tripláját még megtörte Balogh Judit utolsó időkérése, védekezésünk azonban nem engedett jóformán levegőt sem az ellenfélnek. Betti szerzett labdájával Fruzsi iramodott meg és döntötte el a találkozót.

Végeredmény: BEAC Újbuda – MTK Budapest 61-66 (24-23, 22-13, 11-20, 4-10)

STATISZTIKA

Legjobb dobóink: Horváth Bernadett 13/9 pont, Szabó Flóra 11, Székely-Horváth Zsuzsa 9/6, Adamecz Lilla 8/6, Wéber Fruzsina 8

Óriási erőről tett tanúbizonyságot csapatunk, olyan helyzetből álltak fel a lányok, amit sokan már reménytelennek gondoltak. Volt tartás mindenkiben, tényleg kivétel nélkül mindenki hozzá tudott tenni a végső sikerhez. Ezzel a hittel játszva, ilyen agresszíven védekezve nincs lehetetlen, ezt most bebizonyítottuk.

Nagy Dóra így összegezte a mérközést: – Gratulálok a csapatomnak és nagyon büszke vagyok rájuk!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!