Atlétika
Nagy Marcell

Nem futamodott meg az ob-tól

Publikálva: 2020.08.19 Frissítve: 2020.08.19 Tenisz

A még csak 16 éves Szabanin Natália úgy lett második az U18-as országos bajnokságon, hogy makacs könyöksérülése miatt az edzője „megtiltotta”, hogy egyáltalán részt vegyen a viadalon.

Az MTK Budapest színeit képviselő Szabanin Natália másfél hónapja nem tud a rendes kerékvágásban edzeni, mert a könyökével bajlódik. Ennek ellenére elindult a Park Teniszklubban rendezett U18-as országos bajnokságon, ahol egyéniben csak klubunk másik teniszezője, Tóth Amarissa győzte le a fináléban (6:1, 6:2).

– Nem nevezhetem éppen ideálisnak a felkészülésemet, az edzőm megtiltotta, hogy elinduljak az ob-n, de amikor megláttam a sorsolásomat, azt, hogy rögtön az első meccsemet az egyik legerősebb riválisom ellen játszom, akkor azt mondtam magamban, hogy semmiképpen sem fogok megfutamodni.

A pozsonyi – a Grand Slam-döntős Dominika Cibulková nevével fémjelzett – Love4 Tennis Akadémián készülő lány eddig nem panaszkodhat az évére, jóllehet a koronavírus-járvány az ő számításait is keresztülhúzta.

– Február végén, amikor leállt a nemzetközi teniszélet, 48. voltam a junior-világranglistán, azóta picit visszacsúsztam, de a céljaim semmit sem változtak: továbbra is junior Grand Slam-tornákra szeretnék menni. Sajnos Ausztráliáról az év elején lemaradtam, a US Opent pedig biztosan nem rendezik meg a fiataloknak. Még abban reménykedem, hogy a Roland Garroson elindulhatok, és meg is lesz tartva, bár a híreket hallva megint egyre rosszabbnak tűnik a járványhelyzet… De akárhogy is alakuljon ez az évem, még jövőre is juniorkorúnak számítok, és akkor remélhetőleg bepótolhatom, ami idén kimaradt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!