Kézilabda
Kobela Tamara

Neki kell menni mindenkinek!

Publikálva: 2016.11.03 Frissítve: 2016.11.03 Röplabda

Szűcs Kinga mesélt az MTK Budapest női röplabdacsapatának álomrajtjáról.

Talán még a legderűlátóbb MTK- szurkolók sem gondolták volna, hogy női röplabdacsapatunk két kör után hat ponttal büszkélkedhet majd. Elsősorban azért nem, mivel a nyitófordulóban a tavalyi ezüstérmes Vasas-Óbuda, egy héttel később pedig a tavalyi bronzérmes UTE volt a kék-fehérek ellenfele. 

A Vasas-meccs előtt azt kérte Alberto (Salomoni, az MTK Budapest vezetőedzője – a szerk.), hogy tegyünk meg mindent, küzdjünk, akarjunk, és legyünk agresszívak – mesélte Szűcs Kinga, a hétfői találkozó egyik legjobbja. – Az UTE elleni első szettet leszámítva ez így is történt, mindkét mérkőzésen mi irányítottunk. 

Az előző szezonban az MTK Budapest kétszer-kétszer találkozott a bajnokságban az UTE-val, illetve a Vasas-Óbudával, ám mindössze egy pontot szerzett ellenük. Azóta sok víz lefolyt a Dunán: távozott a csapattól Józsa Zsuzsanna, Tamara Kmezics, Török Kata, Ludmán Réka, Benkó Bettina és Marija Cicic, ráadásul Hollósy Lászlót is Alberto Salomoni váltotta a kispadon. 

De mégis, mi a siker titka?

– Egyrészt szigorúan betartjuk a taktikát, amit Alberto kér tőlünk – kezdi a kék-fehérek ütőjátékosa. – Másrészt nagyon összetartóak vagyunk, jól működünk csapatként a pályán. Alberto nagyon szigorúan fog minket edzésen, ugyanakkor velünk van a meccseken, biztat minket.

Szombaton folytatódnak az NB I küzdelmei: a harmadik fordulóban az újonc Palota RSC látogat a Városmajorba. Papíron könnyebb mérkőzésnek ígérkezik, mint az eddigiek, ugyanakkor nagy hiba lenne lebecsülni Fekete Krisztina együttesét. 

– Nem lehet más a cél, csak a három pont. Minden csapatnak kőkeményen neki kell mennünk, mindegy, ki az ellenfél. Irányítani szeretnénk, és kihozni magunkból a maximumot!

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!