Karate
Sterck Laura

Nekem az MTK: Rutka-Győrffy Alexandra

Publikálva: 2023.04.18 Frissítve: 2023.04.17 Kézilabda

Rutka-Győrffy Alexandra, az MTK Budapest kommunikációs csapatának szerkesztője

Azon szerencsések egyike vagyok, akik nemcsak dolgozóként, de játékosként is segíthettem a klub munkáját. A 2021/22-es szezonban érkeztem női kézilabdacsapatunkhoz, ahol már a nyári felkészülés során is nagyon jól éreztem magam. Befogadó volt mindenki, kiváló légkörbe csöppentem. Ami pedig hab volt a tortán, hogy nemcsak a magyar bajnokság küzdelmeiben szerepeltem a csapattal, hanem részese lehettem a történelmi sikernek, a nemzetközi kupaszereplésnek, így Törökországba és Dániába is eljutottam a lányokkal. November végén búcsúztam el játékosként tőlük, de a közös történetünk tovább folytatódott. 

Kézilabda-pályafutásom mellett ebben a szezonban már az volt a célom, hogy a való világba is belecsöppenjek, hiszen sportolónak lenni teljesen mást jelent, mint a civilként dolgozni. Magyar- és kommunikáció-tanári diplomámmal szerettem volna elhelyezkedni, főként a marketing és kommunikációs területek érdekeltek, így 2021-ben nagy örömmel csatlakoztam az egyesület médiacsapatához. Bevallom, komoly kihívás volt számomra az új állás, de lelkesen és ambiciózusan vágtam bele. A kézilabdacsapattól sem szakadtam el teljesen, hiszen a háttérből interjúk és cikkek készítésével, a social media felületek szerkesztésével segítem munkájukat. Ezen kívül pedig a másodosztályban megmaradt nekem a játék is, a munka és a sport így jól összeegyeztethető számomra.

Izgalmas, hogy a kézilabda mellett más sportágakkal is kell foglalkoznom. Igyekeztem gyorsan megtanulni ezek szabály- és versenyrendszerét, és közben megismertem a különböző szakosztályokban dolgozó kollégákat is. Bár mindig is a labdás sportágak álltak hozzám a legközelebb, de most már napi szinten követem a hozzám tartozó sportágak, például a taekwondo, a karate és a bridzs eredményeit.

Nagyon szeretek itt dolgozni, remek kollégák között, akiktől máris sokat tanultam a szakmáról. Külön öröm, hogy a munkatársaim és a főnököm egyaránt nyitottak kreatív ötleteimre. Folyamatosan igyekszem tájékozódni a különböző újításokkal kapcsolatban, hogy lehetőség szerint azokkal is színesíthessük az egyesület kommunikációs felületeit. Az egyik legnagyobb élményem, hogy interjút készíthettem klubunk taekwondós világ- és Európa-bajnok, olimpiai ötödik helyezett, Salim Omarral. És talán mondanom sem kell: nagyon várom a hazai rendezésű karate-világbajnokságot is!

Nekem az MTK: Rutka-Győrffy Alexandra

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!