Atlétika
Krizsán Xénia

Nehéz helyzetben

Publikálva: 2020.11.07 Frissítve: 2020.11.07

Az ötödik bajnokiján is vereséget szenvedett az MTK-ELITE Basket a férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában: ezúttal a Vasas Akadémia múlta felül a mieinket, de ami ennél is nagyobb gondot jelent, az a rengeteg hiányzó.

Sajnos a Vasas Akadémia ellen sem volt sok esélye az MTK-ELITE Basket kosárlabdázóinak a férfi NB I/B piros csoportjában. Horváth Balázs együttese rendkívül tartalékosan állt ki, és ezt a rivális ki is használta: a mérkőzés elején nagy tempót diktáltak az angyalföldiek, és tízpontos előnyre tettek szert a második negyed kezdetére (11–21).

A folytatásban aztán rövid ideig úgy tűnt, akár még lehet keresnivalója a hazaiaknak, hiszen a második etapot négy ponttal a mieink húzták be, de összesítésben így is hátránnyal vonultunk a nagyszünetre (28–34).

A harmadik és az utolsó negyedben azonban teljesen elfogytak a nagyrészt az U20-as csapatból felhozott fiatalok, a Vasas valósággal átgázolt együttesünkön. A záróetapot már 18 pontos fórból kezdhette meg az ellenfél, aki a mérkőzés végéig nyomott: az utolsó játékrészben érték el a legtöbb pontot (35-öt), miközben a mieink összesen 23 pontot tudtak összehozni a harmadik és negyedik szakaszban. A párharcot 86–51-re az idegenben játszó alakulat nyerte.

 

A találkozó után Horváth Balázs, vezetőedző értékelte a látottakat.

Gratulálok a Vasasnak, kivánom Faragó Peti kollégámnak és az összes játékosuknak, hogy sikeruljön nekik ez a szezon úgy, ahogy eltervezték és megálmodták! 35 pontos vereség után nehéz sportszakmailag értékelni a találkozót, viszont megpróbálom emberi oldalról: a játékosaim nagyon nehéz helyzetben vannak, mivel lebetegedtek és megsérültek öten, illetve elküldtünk két játékost korábban. Az U20-as gárdából kellett feltölteni a csapatot, ahhoz, hogy ki tudjunk állni. Azok a játékosok, akik eddig 5-10 perc között játszottak , most hirtelen 30 percet vannak a pályán, illetve aki eddig még életében nem volt felnőtt csapat közelében, most hirtelen 15-20 percet tölt a pàlyán. Ennek ellenére minden nap edzenek, és minden mérkőzésre kiállnak, vállalják a felelősséget és a vereségsorozatot is. Azt gondolom, hogy ez emberileg és sportemberként is nagy dolog, büszke vagyok a csapatomra! Az a tény, hogy jelen pillanatban ez ennyire elég, azon nem tudunk változtatni, viszont tudunk küzdeni az egyesületért, és ebben az egész világra nehezedő vírushelyzetben a kosárlabda sportág életbenmaradásáért. Mi minden mérkőzésre ki fogunk állni, és legjobb tudásunk szerint fogunk teljesíteni! Sok egészséget kívánok minden embernek!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!