Kézilabda
Dakos Noémi

Négy forduló után nyeretlen az MTK-ELITE basket

Publikálva: 2020.10.23 Frissítve: 2020.10.23

Sorozatban negyedik vereségét szenvedte el az MTK-ELITE Basket férfi kosárlabdacsapata a másodosztályú bajnokságban; ezúttal a Veszprémmel szemben maradt alul 86–75-re.

A férfi kosárlabdázók NB I/B piros csoportjának negyedik fordulójában hazai pályán fogadta a Horváth Balázs vezette, eddig még nyeretlen MTK-ELITE Basket a Veszprém csapatát. Már az első negyedben elhúztak tizenegy ponttal a vendégek, ám együttesünk – Jakab Péter remeklésének is köszönhetően – megfordította az állást a félidőre, amelyre így 37–36-os állással vonulhattak le a felek.

A harmadik, pontban gazdag felvonás is a hazaiaké lett (28–26), akik így három pontra növelték a differenciát. Csakhogy a végjátékot a Veszprém bírta sokkal jobban (10–24), amely ily módon 86–75-ös diadalt aratott.

– Gratulálok a Veszprémnek, megérdemelten nyert. Négy mérkőzést veszítettünk egyhuzamban, amelyből háromszor hazai pályán maradtunk alul. Ezúttal hét játékos vert meg minket, és ebből négy még U20-as. Úgy vélem, ez sokatmondó adat. A vezéreink közül ketten teljesítenek az elvárt szinten, a többiek alibiznek, igen, alibiznek... A padról rendre nem érkezik jó teljesítmény és minden mérkőzésen van két-három mínuszos VAL-teljesítmény. Így nehéz mérkőzést nyerni. A felelősség az enyém, ha veszít a csapat az továbbra is az én lelkemen szárad. Levonjuk a következtetéseket és meghozzuk a szükséges döntést, hogy a csapat kilábaljon a tíz hónapja tartó gyenge teljesítményéből – nyilatkozta Horváth Balázs a hunbasket.hu-nak a mérkőzést követően.

Csütörtökön az MTK-ELITE Basket az U20-as B bajnokságban egyaránt megküzdött a Veszprémmel, ebben a mezőnyben 70–51-es vereséget szenvedett, és a tabella negyedik helyén áll.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!